TARTĂ CU SPARANGHEL ȘI BRÂNZĂ DE VACI

Această tartă este ușor de preparat, făcută pe bază de aluat foitaj, brânză de vaci și sparanghel. Sper să o încercaţi, pentru că o să vă placă cu siguranţă.

Ingrediente:

  • 400 gr. – foitaj
  • 200 gr. – brânză de vaci 20%
  • 4 frunze de busuioc proaspete
  • 1 ou
  • 1 gălbenuș
  • 33-34 fire de sparanghel
  • Coajă rasă de la ½ de la lămâie
  • Ulei de măsline
  • Sare și piper negru

Mod de preparare:

  1. Încinge cuptorul la 200 de grade C.
  2. Spală sparanghelul și îndepărtează circa 1-2 cm. din tulpina lemnoasă. Pune-l într-un bol cu o lingură de ulei, sare și piper. Lasă-l într-o parte în timp ce te ocupi de celelate ingrediente.
  3. Întinde cu ajutorul unui sucitor foaia de aluat într-un dreptunghi mare de circa 25×30 cm., având grijă să presezi bine cu degetul marginile aluatului în formă de tartă. Unge marginile cu gălbenuș.
  4. Adaugă într-un bol brânza de vaci, oul, coaja rasă de lămâie, busuiocul tăiat mărunt, sare și piper după gust și mixează bine compoziția până devine cremoasă.
  5. Toarnă umplutura peste aluat și întinde-o uniform.
  6. Așază sparanghelul în două rânduri pe orizontală pe toată suprafața tartei.
  7. Coace tarta circa 20 de minute, până ce aluatul devine auriu-crocant. Poftă bună.

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*