TARTĂ CU SPARANGHEL ȘI BRÂNZĂ DE VACI I Rețetă + Video

Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit TARTĂ CU SPARANGHEL ȘI BRÂNZĂ DE VACI. Această tartă este ușor de preparat, făcută pe bază de aluat foitaj, brânză de vaci și sparanghel. A ieșit crocantă, fină, și foarte delicioasă. Sper să o încercaţi, pentru că o să vă placă cu siguranţă. Vă doresc o zi cât mai gustoasă în continuare și poftă bună!

Ingrediente:

  • 500 g – foitaj fără drojdie
  • 400 g – brânză de vaci 20%
  • 3 ouă
  • 20-26 fire de sparanghel
  • Sucul de la jumătate de lămâie
  • 1 lingură – Ulei de măsline
  • 1/3 linguriță – fulgi de ardei chili
  • Sare și piper negru

Mod de preparare:

  1. Spală sparanghelul și îndepărtează circa 1-2 cm. din tulpina lemnoasă. Pune-l într-un bol, adaugă ulei de măsline, scurge sucul de la 1/2 lămâie, condimentează cu sare și piper. Lasă-l într-o parte în timp ce te ocupi de celelate ingrediente.
  2. Întinde cu ajutorul unui sucitor foaia de aluat într-un dreptunghi mare de circa 40×30 cm. și transferă aluatul pe o tavă de copt tapetată cu foaie de copt. Marchează cu cuțitul de jur împrejur o margine de 1-2 cm.
  3. Pune într-un bol brânza de vaci, sparge 2 ouă, adaugă fulgi de ardei chili, condimentează cu sare, piper negru și amestecă bine compoziția până se încorporează ingredientele.
  4. Întinde umplutura uniform în mijlocul marginelor marcate.
  5. Aranjează sparanghelul în două rânduri pe orizontală pe toată suprafața tartei.
  6. Unge marginile tartei cu ou bătut și coace tarta circa 20-25 de minute la cuptorul preîncălzit la 190 de grade C. Scoate tarta rumenită din cuptor, las-o să se răcească complet și servește-o cu plăcere. Poftă bună.

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*