Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit TARTĂ CU CIOCOLATĂ ȘI ALUNE . Este o tartă extraordinar de fină și gustoasă. Se pregătește rapid și o puteți decora cu orice doriți în dependență de sezon. La sigur o să vă placă și o să mirați gustos persoanele care o va gusta. Vă doresc să aveți o zi cât mai gustoasă în continuare!
Ingrediente:
Pentru crustă:
- 350 gr. – biscuiți din cacao
- 100 gr. – unt
Pentru umplutură:
- 180 gr. – ciocolată cu lapte
- 250 gr. – ciocolată neagră
- 250 ml. – smântână dulce 23%
- 100 gr. – alune
- 50 ml. – lapte
- 50 gr. – unt
Pentru decor:
- Alune
- Rodie
- Kumquat
- Mentă
Mod de preparare:
- Mai întâi de toate prăjește alunele la foc mic circa 4-5 minute, amestecându-le permanent până se rumenesc puțin.
- Apoi pune o cratiță la foc mic, toarnă în ea smântâna dulce, laptele, adaugă untul și du mixtura până la punctul de fierbere și ia-o de pe foc.
- După care rupe ciocolata într-un bol, acoper-o cu smântâna fierbinte și lasă totul să stea 4-5 minute.
- Între timp rupe biscuiții în bolul unui robot de bucătărie și mărunțește-i bine. Transferă biscuiții mărunți într-un bol și toarnă deasupra lor untul topit. Amestecă bine până se vor încorpora ingredientele, la capăt vei avea o textură de nisip umed.
- Pune amestecul obținut într-o tavă rotundă detașabilă cu diametrul de 21 cm., presează-l bine (să obții circa 3 cm. pe margini) și bagă-l la cuptorul încălzit la 180 de grade C pentru 5 minute.
- După câteva minute, amestecă cu telul ciocolata și smântâna turnată mai devreme până obții un sos dens (care pe măsură ce se răcește, se îngroașă). Toarnă 1/3 din compoziția obținută în crusta preparată inițial. Aranjează pe toată suprafața alunele, apoi acoperă-le cu compoziția de ciocolată rămasă.
- Pune tava la frigider pentru 6-8 ore sau peste noapte.
- Scoate tava din frigider, decoreaz-o cu alune, rodie, kumquat, mentă sau cu orice dorești. Servește cu plăcere. Poftă bună!