TACOS CU PUI GRILL I Rețetă + Video

Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit o rețetă mexicană delicioasă de TACOS CU PUI GRILL. Pe lângă pui mai este o salsa din legume la grătar și un sos delicios de avocado. Toate acestea când se întâlnesc formează o „bombă” de arome extraordinare. Sper să vă placă rețeta mea de astăzi și să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc să aveți în continuare o zi cât mai gustoasă și poftă bună!

 

Ingrediente:

  • 4 tortillas
  • 1 piept de pui mic (circa 300-350 gr.)
  • 1 ardei galben
  • 3 roșii
  • 1 ardei chilli
  • 1 ceapă roșie
  • ½ linguriță – pudră de ardei dulce
  • ½ linguriță – usturoi granulat
  • ½ linguriță – oregano uscat
  • 1 avocado mare
  • Ulei de măsline
  • Sare și piper negru

Mod de preparare:

  1. Ia pieptul de pui, taie-l în două pe orizontală, apoi taie ambele bucăți în jumătate pe verticală.
  2. Pune carnea într-un bol, presară deasupra boia de ardei dulce, usturoi granulat, oregano, sare, piper negru, ulei de măsline și masează carnea în așa fel încât condimentele să o acopere toată. Lasă carnea să se marineze la rece cât timp te ocupi de celelalte ingrediente.
  3. Taie roșiile în 2 iar ceapa rondele.
  4. Încinge o tigaie grill sau un grătar.
  5. Pune pe grill ardeiul dulce întreg, roșiile cu miezul în jos, ardeiul chilli întreg și ceapa. Coace legumele până vei primi dungile evidente de grill.
  6. Apoi ia legumele de pe foc, lasă-le să se răcească un pic, după care taie cubulețe ardeiul dulce curățat de coajă și sâmburi. Procedează la fel cu toate celelalte legume coapte la grill.
  7. Pune legumele tăiate într-un bol, condimentează-le cu sare și piper negru, scurge sucul de la o jumătate de limetă, toarnă puțin ulei și amestecă totul împreună.
  8. Aranjează carnea de pui pe o tigaie grill bine încinsă. Coace pieptul de pui pe fiecare parte câte 6-7 minute sau în dependență de mărimea bucății de carne și ai grijă să nu o usuci.
  9. Ia carnea de pe foc și las-o să stea puțin, cât te ocupi de celelalte ingrediente.
  10. Pune într-un bol avocado și pisează-l bine cu ajutorul unei furculițe. Apoi condimentează cu sare și piper negru, toarnă puțin ulei de măsline, scurge sucul de la jumătate de limetă și amestecă totul împreună.
  11. Ia tortillas și decupează cercuri de circa 10-12 cm.
  12. Aprinde un arzător și pune câte un cerc de tortillas direct pe foc și ține-l 4-5 secunde pe fiecare parte sau până se rumenește puțin.
  13. E timpul să asamblezi tacos: ia o tortillas și pune în mijloc puțină salată de legume coapte, aranjează deasupra câteva felii de piept de pui tăiate bucăți mici, iar alături pune puțin sos de avocado. La sfârșit presară câteva frunze de pătrunjel și servește tacos cu limetă. Poftă bună!

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*