SUPĂ DE PUI CU LEGUME | Rețetă + Video

Bună ziua dragi cititori. Astăzi am pregătit o SUPĂ gustoasă, sănătoasă și ușor de preparat DE PUI CU LEGUME. Am gătit această supă cu tot ce aveam prin casă și tuturor atât de tare le-a plăcut încât am hotărât să mă împart cu rețeta. Supa este naturală, pregătită cu darurile verii și plus la aceasta este dietică și numai bună după un weekend încărcat cu bunătăți. Sper să vă placă supa mea de pui cu legume și să o pregătiți cu plăcere. Eu vă doresc un început de săptămână cât mai gustos și poftă bună.

IMG_6690ste

Ingrediente:

  • 1 piept de pui (de 300-400 gr.)
  • 4–5 – cartofi mici (circa 300 gr.)
  • 1 morcov (circa 100 gr.)
  • 1 ceapă (circa 100 gr.)
  • 1-2 roșii (circa 100 gr.)
  • 1 dovlecel (circa 300 gr.)
  • 2,5 litri – apă plată
  • 40 gr. – macaroane steluțe
  • ½ legătură de pătrunjel
  • 2 linguri – ulei de măsline
  • Sare

 

Dificultate: Mică

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de gătire: 30 minute

Timp total: 40 minute

Numărul de porţii: 8–10

Mod de preparare:

  1. Taie pieptul de pui cubulețe de circa 2 centimentri. După care pune-le într-o cratiță încăpătoare cu apă și adaugă o linguriță de sare. Pune cratița la foc mediu și las-o până când apa începe aproape să fiarbă și vei vedea cum începe să se formeze spuma de la carne. Înlătură spuma cu ajutorul unei linguri sau a unei spumiere. Când apa începe să fiarbă, dă focul mai încet și lasă pieptul să se mai gătească încă 5-7 minute. După care scoate pieptul de pui pe o farfurie.
  2. Taie ceapa și morcovul cubulețe și pune-le în supa în care a fiert carnea de pui, adaugă uleiul de măsline. Lasă să fiarbă circa 5 minute.
  3. Între timp curăță cartofii și taie-i cubulețe, adaugă-i în cratiță.
  4. Când cartofii sunt aproape gata, pune în cratiță: dovlecelul și roșiile tăiate cubulețe, macaroanele, pieptul de pui și mai adaugă o linguriță rasă de sare (sau după gust), amestecă totul și lasă să fiarbă circa 10 minute, sau până când cartofii și macaroanele sunt gata.
  5. La sfârșit adaugă pătrunjelul tocat, stinge focul și pune capacul. Lasă supa să stea circa 10 minute, după care servește-o cu pâine proaspătă și smântânică. Poftă bună!

 

IMG_6764site

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*