SPAGHETTI CU CHIFTELUȚE ÎN SOS DE ROȘII (pentru patru persoane)

Sunt fericită să vă prezint această rețetă delicioasă. Este una clasică italiană și este ideală pentru un prânz sau o cină sățioasă. Puteți de asemenea să o serviți cu o salată verde sau cu oricare alta doriți. Vă doresc poftă bună.

Ingrediente:

  • 400 gr. – spaghetti

Pentru sos de roșii:

  • 600 gr. – roșii decojite și tăiate mărunt (sau conservă de roșii mărunțite)
  • 1 ceapă medie (tăiată cubulețe)
  • 1 morcov mediu (tăiat cubulețe)
  • 1 linguriță – zahăr
  • 1 linguriță – busuioc uscat
  • 1/3 cană – apă fiartă
  • 2 linguri – ulei de măsline sau de floarea soarelui
  • Sare și piper negru

Pentru chifteluțe:

  • 300 gr. – carne tocată de vită
  • 200 gr. – carne tocată de porc
  • 4 fire de pătrunjel
  • 2 linguri – pesmeți
  • 1 ou de găină
  • 1 cățel de usturoi (mărunțit)
  • 4 linguri – ulei de măsline sau de floarea soarelui
  • Sare și piper negru

Pentru decor:

  • Parmezan ras
  • Frunze de pătrunjel

Mod de preparare:

  1. Încinge tigaia cu 2 linguri de ulei la foc mediu. Pune ceapa tăiată și călește-o 1 minută după care adaugă morcovul. Sărează și rumenește-le puțin. Adaugă roșiile, zahărul, apa fiartă și busuiocul, lasă să fiarbă cu capac la foc mic circa 15 minute.
  2. Între timp ocupă-te de chifteluțe: într-un castron pune cele două tipuri de carne tocată, cățelul de usturoi, 2 linguri de pesmeți, oul, pătrunjelul tocat mărunt și asezonează cu sare și piper negru. Frământă bine compoziția până se omogenizează complet. Umezește-ți mâinile cu apă și începe să modelezi chifteluțele (de mărimea unei mingiuțe de ping-pong) rulându-le între palme.
  3. Încinge uleiul într-o tigaie încăpătoare și pune toate chifteluțele în ea. Rumenește-le rapid pe fiecare parte cam 3-4 minute.
  4. Scoate chfteluțele pe o farfurie acoperită cu şervețel de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.
  5. Pune sosul de roșii în blender, pune capacul și mixează până obții un piure moale-fin.
  6. Toarnă sosul înapoi în tigaie și pune deasupra chifteluțele, fierbe-le cu capac la foc mic circa 15-20 de minute sa până ce sosul se îngroașă puțin.
  7. Între timp pune la fiert apa cu puțină sare într-un vas adânc. Când apa clocotește, adaugă spaghetele și fierbe-le conform instrucțiunilor de pe ambalaj după care scurge-le de apă.
  8. La final adaugă sosul împreună cu chifteluțele peste spaghete, amestecă atent până ce se încorporează toate ingredientele. Servește-le pe o farfurie, decorează cu câteva frunze de pătrunjel și rade deasupra puțin parmezan. Poftă bună.

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*