SALEURI CU CAȘCAVAL ȘI BACON

Saleuri, sărățele, spirale, indiferent cum nu le-ai spune la fel de gustoase și crocante rămân. Nu-ți ia mult timp să le prepari însă rezultatul este uimitor. Mereu poți experimenta cu umplutura, să fie doar presărate cu puțin cașcaval și semințe de susan sau chiar cu puțină sare și paprika. Este alegerea ta, cum nu le-ai face tot bune rămân.

Ingrediente:

  • 400 gr. – aluat foitaj
  • 250 gr. – bacon (tăiat felii subțiri)
  • 200 gr. – cașcaval ras
  • 1 ou bătut
  • 2 linguri – muștar
  • Făină pentru pudrat
  • Ulei vegetal

Mod de preparare:

  1. Încălzește cuptorul la 180 de grade C.
  2. Întinde aluatul pe o planșetă pudrată cu făină și subțiază-l puțin. Întinde muștarul peste aluat.
  3. Rade deasupra cașcaval, după care taie aluatul în fâșii de 2-3 cm. pe lățime și de circa 15 cm. pe lungime.
  4. Acoperă fiecare fâșie cu câte o felie sau 2 de bacon în așa fel încât să o acopere complet.
  5. Răsucește fâșiile în spirale.
  6. Unge o tavă de copt plată cu puțin ulei și aranjează spiralele de foietaj pe ea. Unge-le cu ou bătut și pune-le la cuptor pentru circa 20 de minute sau până ce saleurile se rumesc frumos. Poftă bună.

IMG_3545site

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*