RULADĂ DE CURCAN I Rețetă + Video

Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit RULADĂ DE CURCAN umplută cu cârnăciori și legume, acoperită cu bacon. E o gustoșenie extraordinară și perfectă pentru masa de sărbătoare. Nu este atât de complicat de a o realiza și se mănâncă rapid. Carnea e suculentă și toate ingredientele se potrivesc perfect împreună.

Ingrediente:

  • Jumătate de piept de curcan de 1,5 kg.
  • 2 cârnăciori (250 gr.)
  • 1 morcov mediu
  • 1 ceapă medie
  • 1 rădăcină de țelină
  • 2-3 căței de usturoi
  • 3-4 felii de pâine albă
  • 1 crenguță – rozmarin proaspăt tocat
  • 200 gr. – bacon tăiat felii subțiri
  • 100 ml. – apă fierbinte
  • 2 linguri – muștar
  • 4-5 curmale
  • Sare și piper negru
  • 2 linguri – ulei de floarea soarelui sau de măsline

Mod de preparare:

  1. Încinge o tigaie la foc mare, toarnă un pic de ulei și pune carnea din interiorul cârnăciorilor, mărunțește-o cu lingura de lemn și prăjește-o 5 minute amestecând din când în când. După care scoate carnea din tigaie și adaugă ceapa, tulpina de țelină și morcovul toate tăiate cubulețe mici. Condimentează cu sare, piper negru și prăjește-le 5-6 minute sau până legumele se înmoaie și puțin se caramelizează.
  2. Pune legumele prăjite într-un bol, deasupra adaugă carnea, curmalele tăiate mărunt, rozmarin proaspăt tocat, pâinea tăiată cubulețe, toarnă deasupra apă fierbinte și zdrobește cățeii de usturoi prin presa specială. Amestecă totul împreună și lasă umplutura deoparte.
  3. Taie pieptul de curcan în două dar nu până la urmă și crestează-l din loc în loc în așa fel încât să aibă aproximativ aceeași grosime. Acoperă bucata de carne cu folie alimentară și bate-o peeste tot cu un ciocan de șnițel. La capăt trebuie să aibă aproximativ 2 cm. grosime.
  4. Unge mai întâi carnea cu un strat subțire de muștar, apoi aranjează mai aproape de margine umplutura într-un rând pe orizontală.
  5. Rulează carnea atent, în așa fel încât să rămână umplutura în interior. Acoperă rulada cu felii subțiri de bacon și leagă rulada din loc în loc cu sfoară pentru a-și menține mai bine forma.
  6. Așază rulada pe un grătar de la cuptor pus pe o tavă de copt tapetată cu folie de aluminiu.
  7. Coace rulada la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C circa 50-60 de minute.
  8. Scoate rulada din cuptor, las-o să stea circa 10-15 minute apoi taie toate ațele și servește-o cu plăcere. Poftă bună!

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*