PREGĂTIM ESENȚĂ DE VANILIE ACASĂ I Rețetă + Video

Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi vă arăt cum să pregătiți ESENȚA DE VANILIE ACASĂ! Pentru aceasta veți avea nevoie de doar două ingrediente și anume păstaie de vanilie și votcă. Vă asigur că este cerul și pământul cea pregătită acasă și cea cumpărată de la magazin. Este cu mult mai naturală și deserturile voastre vor avea o aromă extraordinară. Totodată o puteți face cadou unei persoane apropiate, se va bucura mult de acest dar original și aromat. Esența de vanilie prinde culoare intensă după 3-4 săptămâni, dar eu vă îndemn să o țineți cât mai mult chiar și 3-4 luni, pentru că consinstența va fi mai siropoasă și mai aromată. Sper să vă prindă bine rețeta mea de astăzi și să o pregătiți cu plăcere. Să aveți în continuare o zi cât mai gustoasă și poftă bună!

img_3931final

Ingrediente:

  • 4 – păstăi de vanilie
  • 200 -220 ml. – votcă (whisky, cognac sau brandy)

Dificultate: Mică

Timp de pregătire: 5 minute

Timp de așteptare: 3-4 săptămâni

Cantitatea: 220 ml.

Mod de preparare:

  1. Despică păstaia de vanilie în două pe lungime cu ajutorul unui cuțit cu vârful bine ascuțit. Bobițele se află în interiorul păstaiei, așa că treci cu lama cuțitului și adună-le pe toate.
  2. Pune bobițele împreună cu păstăile de vanilie într-o striclă, după care acoperă-le cu vodkă.
  3. Astupă sticla cu un dop și agit-o bine, după care pune sticla într-un loc întunecos pentru 3-4 săptămâni (când îți mai aduci aminte de ea mai scutur-o). După această perioadă vei vedea că esența a prins o culoare cafenie închisă, dacă dorești o poți strecura (însă mie îmi place când dulciurile mele au bobițe naturale de vanilie)..
  4. Savurați cu plăcere.

img_3927final

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

2 Comments

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*