PRĂJITURĂ PORTUGHEZĂ PASTÉIS DE NATA I Rețetă + Video

Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pentru voi o rețetă mai specială, pe care am pregătit-o alături de prietena mea Tatiana, este vorba de PRĂJITURI PORTUGHEZE PASTEIS DE NATA. Sunt minunate, ușor de preparat, plus la aceasta nu aveți nevoie de ingrediente sofisticate. Tare mult mi-a plăcut procesul de preparare, chiar este interesant, iar la sfârșit gustul este nemaipomenit. Mă bucur tare că am pregătit această rețetă împreună cu Tatiana, deoarece ea a locuit o mare parte din viața ei în Portugalia și știe cum ar trebui să fie la gust aceste prăjiturele. După ce le-am gustat, ea a spus că se aseamănă cu cele de acolo, așa că pot și eu să mă laud că am simțit „gustul” Portugaliei))). Sunt puțin cam dulci pentru mine dar atunci când le servești cu o cafea amară, iese combinația perfectă. Sper să vă placă rețeta noastră de astăzi și să o pregătiți cu plăcere. Mie nu-mi rămâne decât să vă doresc să aveți în continuare o zi cât mai gustoasă și poftă bună.

Ingrediente:

  • 500 gr. – aluat foitaj (fără drojdie)
  • 500 ml. – lapte
  • 250 ml. – apă
  • 500 gr. – zahăr
  • 60 gr. – făină albă
  • 8 gălbenușuri
  • 1 linguriță – esență de vanilie
  • 1 baton de scorțișoară
  • Coaja de la o lămâie

 Dificultate: Medie

Timp de pregătire: 20 minute

Timp de gătire: 40 minute

Timp de așteptare: 60 minute

Cantitatea: 22 prăjituri

Mod de preparare:

  1. Pudrează masa de lucru cu făină și întinde puțin aluatul foitaj. După care rulează-l și taie-l felii de circa 1 cm. Mie mi-au ieșit 22 de felii.
  2. Unge cu unt tava specială pentru cupcakes. Ia câte o felie de aluat tăiat și turtește-l în palmă, dându-i forma unui disc sau întinde-l cu făcălețul, după care aranjează-l în forma pentru cupcakes (acesta va servi drept bază pentru prăjitură).
  3. Toarnă 2/3 din cantitatea de lapte într-o cratiță, deasupra pune coajă taiată de lămâie, un batonaș de scorțișoară după care pune cratița la foc mediu. Între timp toarnă făina în cantitatea de lapte rămasă și mixează bine cu ajutorul telului în așa fel încât să nu ai cocoloașe. Când laptele ajunge până la punctul de fierbere toarnă deasupra mixtura pregătită mai devreme amestecând energic cu telul. După care lasă crema să se gătească la foc mediu amestecând continuu. Când consistența cremei s-a îngroșat, i-a cratița de pe foc.
  4. Pune altă cratiță la foc mediu, toarnă în ea apa și zahărul, amestecă până zahărul se dizolvă. Din momentul când siropul începe să fiarbă mai lasă-l că clocotească circa 3-4 minute (în acest timp nu trebuie să amesteci deloc).
  5. După care toarnă siropul puțin câte puțin peste crema de lapte pregătită mai devreme, amestecând continuu cu telul.
  6. Strecoară crema printr-o sită, pentru a te asigura că este fără cocoloașe și toarnă în ea puțină esență de vanilie.
  7. Adaugă treptat în cremă câte un gălbenuș de ou și fă tot posibilul să amesteci energic pentru a nu reuși ouăle să se gătească.
  8. După ce ai încorporat toate ouăle, toarnă crema într-un ulcior și umple fiecare formă din foitaj pregătită mai devreme.
  9. Pune prăjiturile la cuptorul preâncălzit la 220 de grade C pentru circa 15 minute sau până se caramelizează frumos deasupra.
  10. Scoate prăjiturile din cuptor, lasă-le să se răcească, după care servește-le alături de o cafea.

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

2 Comments

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*