Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am gătit o rețetă cu avocado, acest fruct este preferatul meu. Aceste avocado mi-au fost trimise de mama prietenii mele direct din Portugalia. Chiar ea le-a cules și pot să vă spun ferm că diferă gustul față de cele pe care le cumpăr din market. Mie și iubitului meu mi-a plăcut foarte mult această rețetă cremoasă, proaspătă și deliciosă. Este perfectă pentru prânz sau cină. Sper să vă placă rețeta de astăzi și să o pregătiți cu plăcere. Eu vă urez o zi cât mai gustoasă și poftă bună!
Ingrediente:
- 1 avocado (circa 200–250 gr.)
- 300 gr. – paste (la alegere)
- 2 căței de usturoi
- 7-8 frunze de busuioc
- 20 gr. – parmezan ras
- 300 gr. – roșii cherry
- 2 linguri – ulei de măsline
- 2 linguri – suc de lămâie
- Sare și piper negru
Pentru decor
- Frunze de busuioc
- Parmezan (răzuit)
Mod de preparare:
- Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Înainte să scurgi apam pătrează 1/3 de cană din apa fiartă de la paste.
- Taie avocado: cu ajutorul unui cuțit, taie-l pe lung de jur împrejur. Înfige lama cuțitului în sâmbure și trage ușor înapoi pentru a-l scoate, iar cu ajutorul unei linguri scoate miezul.
- Pune într-un blender: avocado, cățeii de usturoi, frunzele de busuioc, sucul de lămâie, parmezan ras, ulei de măsline, 1/3 cană din apa păstrată de la fierberea pastelor și condimentează cu sare și piper negru după gust. Mixează totul bine, până obții un sos cremos și fin.
- Pune sosul peste pastele fierte. Taie roșiile cherry în două sau în patru și pune-le de asemenea peste paste. Amestecă totul, până ce fiecare pastă va fi acoperită cu acest sos excelent.
- Servește pastele imediat, poftă bună!
4 Comments