PASTE CREMOASE CU SOS DE AVOCADO | Rețetă + Video

Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am gătit o rețetă cu avocado, acest fruct este preferatul meu. Aceste avocado mi-au fost trimise de mama prietenii mele direct din Portugalia. Chiar ea le-a cules și pot să vă spun ferm că diferă gustul față de cele pe care le cumpăr din market. Mie și iubitului meu mi-a plăcut foarte mult această rețetă cremoasă, proaspătă și deliciosă. Este perfectă pentru prânz sau cină. Sper să vă placă rețeta de astăzi și să o pregătiți cu plăcere. Eu vă urez o zi cât mai gustoasă și poftă bună!

IMG_9870site

Ingrediente:

  • 1 avocado (circa 200–250 gr.)
  • 300 gr. – paste (la alegere)
  • 2 căței de usturoi
  • 7-8 frunze de busuioc
  • 20 gr. – parmezan ras
  • 300 gr. – roșii cherry
  • 2 linguri – ulei de măsline
  • 2 linguri – suc de lămâie
  • Sare și piper negru

Pentru decor

  • Frunze de busuioc
  • Parmezan (răzuit)

Mod de preparare:

  1. Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Înainte să scurgi apam pătrează 1/3 de cană din apa fiartă de la paste.
  2. Taie avocado: cu ajutorul unui cuțit, taie-l pe lung de jur împrejur. Înfige lama cuțitului în sâmbure și trage ușor înapoi pentru a-l scoate, iar cu ajutorul unei linguri scoate miezul.
  3. Pune într-un blender: avocado, cățeii de usturoi, frunzele de busuioc, sucul de lămâie, parmezan ras, ulei de măsline, 1/3 cană din apa păstrată de la fierberea pastelor și condimentează cu sare și piper negru după gust. Mixează totul bine, până obții un sos cremos și fin.
  4. Pune sosul peste pastele fierte. Taie roșiile cherry în două sau în patru și pune-le de asemenea peste paste. Amestecă totul, până ce fiecare pastă va fi acoperită cu acest sos excelent.
  5. Servește pastele imediat, poftă bună!

IMG_9874site

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

4 Comments

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*