PAPANAȘI DULCI I Rețetă + Video

Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit PAPANAȘI DULCI, care i-aș putea mânca atât la micul dejun cât și la cină. Gustul contează foarte mult de calitatea și prospețimea brânzei de vaci. De asemenea făina se adaugă în dependeță cât de bine e scursă brânza de zer sau cât de moale e. În papanași puteți adăuga diferite tipuri de semințe, fructe sau chiar pomușoare. Sunt preferații mei, sper să vă placă și vouă această rețetă. Vă doresc să aveți în continuare o zi cât mai gustoasă și poftă bună!

Ingrediente:

  • 500 gr. – brânză proaspătă de vaci (bine scursă de zer)
  • 120 – 140 gr. – făină (în dependeță cât e de moale brânza)
  • 1 ou
  • 2 linguri – zahăr
  • 1 linguriță – esență de vanilie
  • 1 linguriță – praf de copt
  • 20 gr. – fulgi de cocos deshidratat (opțional)
  • Un praf de sare
  • Ulei pentru prăjit

Pentru servit:

  • Smântână, dulceață, gem, fructe și pomușoare proaspete

Mod de preparare:

  1. Pune brânza într-un bol încăpător, sparge deasupra un ou, adaugă esența de vanilie, un praf de sare, zahărul, fulgi de cocos, făina și praful de copt.
  2. Frământă cu mâna până se leagă aluatul și se încorporează toate ingredientele.
  3. După care spală-ți mâinile și ia câte o lingură de compoziție în mână, formează o bilă și turtește-o puțin cu palma.
  4. Procedează la fel cu restul papanaşilor şi pune-i la prăjit într-o tigaie bine încălzită cu 2-3 linguri de ulei (dacă este nevoie mai adaugă ulei pe parcurs).
  5. Rumenește papanaşii la foc mediu pe ambele părți.
  6. Scoate-i pe un prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.
  7. Serveşte-i cu smântână, gem, fructe sau pomușoare. Poftă bună!

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*