OCHIURI ÎN SOS DE ROȘII (SHAKSHUKA) | Rețetă + Video

Bună ziua dragi pofticioși, vă propun să începeți ziua cu un mic dejun sățios și nemaipomenit de gustos. Roșiile sunt bine-venite în această rețetă, mai ales în concordanță cu ouăle și busuiocul, ai senzația că este un foc de artificii de gusturi uimitoare în gură. După acest dejun veți avea energie pentru o perioadă bună de vreme.

Ingrediente:

  • 4 ouă de găină
  • 4 roșii (medii) decojite și tăiate mărunt
  • 1 ceapă decojită și tăiată cubulețe
  • ½ linguriță – zahăr
  • ½ linguriță – oregano
  • 4 felii de pâine
  • 1 lingură – ulei de măsline sau de floarea soarelui
  • Sare și piper negru

Pentru decor:

  • Busuioc

Mod de preparare:

  1. Pune roșiile spălate într-un bol încăpător, după care acoperă-le cu apă clocotită și lasă-le să stea circa 5 minute, datorită acestei proceduri va fi mai ușor de decojit roșiile.
  2. Apoi scurge roșiile de apă, lasă-le să se răcească 2 minute după care decojește-le.
  3. Taie roșiile cubulețe mici.
  4. Încinge tigaia la foc mediu.
  5. Toarnă în ea puțin ulei, pune cubulețele de ceapă și rumenește-le puțin. Adaugă roșiile, asezonează cu sare și piper, presară oregano uscat și 1/2 linguriță de zahăr (în caz că roșiile nu sunt dulci). Acoperă cu un capac și lasă sosul să fiarbă la foc mic circa 15 minute.
  6. După ce au trecut 15 minute, sparge atent ouăle în sos astfel încât să nu se spargă gălbenușul. Apoi asezonează-le cu sare și piper și fiebe totul la foc mic până când ouăle capătă consistența dorită. Albușurile ar trebui să se întărească iar gălbenușurile să rămână
  7. Stinge focul, presară deasupra busuioc proaspăt și servește ochiurile cu pâine prăjită. Poftă bună.

Sugestii:

  • În loc de roșii proaspete folosește roșii decojite conservate.

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*