Bună ziua dragi pofticioși. Iată că a venit și VARA, anotimpul meu preferat, colorat și plin de fructe și legume. Și pentru că e prima zi de vară, ziua copiilor, am decis să pregătesc ceva dulce. Vă propun astăzi CUPCAKES CU CREMĂ DE CĂPȘUNI. Acestea sunt delicioase, moi și cremoase. Chiar trebuie să le încercați mai ales că suntem în sezonul căpșunilor. Sper să vă placă rețeta de astăzi și să o pregătiți cu plăcere și cu zâmbetul pe buze. Mie nu îmi rămâne decât să vă doresc o vară cât mai gustoasă și poftă bună!
Ingrediente:
Pentru crema de căpșuni:
Pentru decor:
Dificultate: Mic spre Mediu
Timp de pregătire: 10 minute
Timp de gătire: 22 minute
Timp total: 32 minute
Cantitatea: 12-14 cupcakes
Mod de preparare:
- Încălzește cuptorul la 180 de grade C.
- Mixează bine zahărul și untul într-un bol, până compoziția devine cremoasă.
- Adaugă esența de vanilie și căpșunile întregi (în caz că folosești telul, mai întâi de toate zdrobește cășunile) mixează bine până căpșunile s-au încorporat în compoziție. După care adaugă smântâna și laptele mai mixează puțin. Sparge ouăle deasupra ingredientelor (mixează).
- Apoi adaugă făina, praful de copt și sarea. Mixează bine până compoziția se omogenizează complet.
- Așează foile de copt în tava specială pentru cupcakes. Umple 2/3 din fiecare formă cu aluat.
- Pune tava la cuptor și coace circa 20-22 de minute. Scoate-le și lasă-le să se răcească complet.
- Între timp, ocupă-te de crema de căpșuni: Pune untul, zahărul și cășunile întregi într-un bol mare (în caz că folosești telul, mai întâi de toate zdrobește cășunile) după care mixează bine până acestea se mărunțesc și compoziția va deveni de culoare roz și cremoasă.
- Glazurează fiecare brioșă cu crema de căpșuni, folosind o linguriță sau o seringă pentru patiserie.
- Ornează cu căpșuni. Poftă bună.