CUPCAKES CU CREMĂ DE CĂPȘUNI | Rețetă + Video

Bună ziua dragi pofticioși. Iată că a venit și VARA, anotimpul meu preferat, colorat și plin de fructe și legume. Și pentru că e prima zi de vară, ziua copiilor, am decis să pregătesc ceva dulce. Vă propun astăzi CUPCAKES CU CREMĂ DE CĂPȘUNI. Acestea sunt delicioase, moi și cremoase. Chiar trebuie să le încercați mai ales că suntem în sezonul căpșunilor. Sper să vă placă rețeta de astăzi și să o pregătiți cu plăcere și cu zâmbetul pe buze. Mie nu îmi rămâne decât să vă doresc o vară cât mai gustoasă și poftă bună!

IMG_9704site

Ingrediente:

  • 1, ½ cană (270 gr.) – făină albă
  • 1 linguriță – praf de copt
  • ¼ linguriță – sare
  • 1 cană (200 gr.) – zahăr
  • ½ cană (100 gr.) – unt ( la temperatura camerei)
  • 2 ouă
  • ¼ cană (90 ml.) – lapte
  • ¼ cană (100 gr.) – smântână
  • 1 linguriță – extract de vanilie
  • 4 – 5 – căpșuni mici

Pentru crema de căpșuni:

  • ½ cană (100 gr.) – unt (la temperatura camerei)
  • 1, ½ cană (150 gr) – zahăr pudră
  • 4 căpșuni (mici)

Pentru decor:

  • Căpșuni

Dificultate: Mic spre Mediu

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de gătire: 22 minute

Timp total: 32 minute

Cantitatea: 12-14 cupcakes

Mod de preparare:

  1. Încălzește cuptorul la 180 de grade C.
  2. Mixează bine zahărul și untul într-un bol, până compoziția devine cremoasă.
  3. Adaugă esența de vanilie și căpșunile întregi (în caz că folosești telul, mai întâi de toate zdrobește cășunile) mixează bine până căpșunile s-au încorporat în compoziție. După care adaugă smântâna și laptele mai mixează puțin. Sparge ouăle deasupra ingredientelor (mixează).
  4. Apoi adaugă făina, praful de copt și sarea. Mixează bine până compoziția se omogenizează complet.
  5. Așează foile de copt în tava specială pentru cupcakes. Umple 2/3 din fiecare formă cu aluat.
  6. Pune tava la cuptor și coace circa 20-22 de minute. Scoate-le și lasă-le să se răcească complet.
  7. Între timp, ocupă-te de crema de căpșuni: Pune untul, zahărul și cășunile întregi într-un bol mare (în caz că folosești telul, mai întâi de toate zdrobește cășunile) după care mixează bine până acestea se mărunțesc și compoziția va deveni de culoare roz și cremoasă.
  8. Glazurează fiecare brioșă cu crema de căpșuni, folosind o linguriță sau o seringă pentru patiserie.
  9. Ornează cu căpșuni. Poftă bună.

IMG_9718site

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*