CARTOFI NOI LA CUPTOR CU MĂRAR ȘI UNT I Rețetă + Video

Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit CARTOFI NOI LA CUPTOR CU UNT ȘI MĂRAR. Au ieșit moi, fini și foarte delicioși. Sper să vă placă această rețetă și să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc să aveți în continuare o zi cât mai gustoasă și poftă bună!

 

Ingrediente:

  • 1.200 kg. – cartofi noi (de dimensiuni mici spre medii)
  • 100 gr. – unt
  • 3 linguri – ulei de măsline
  • 4-5 căței de usturoi
  • 2-3 crenguțe de cimbru
  • O mână mărar proaspăt
  • Sare și piper

Mod de preparare:

  1. Pune cartofii cu coajă și bine spălați într-o cratiță cu apă rece și adaugă 2 lingurițe de sare. Aprinde focul și din moment ce apa a început să clocotească, fierbe cartofii circa 15 minute.
  2. Între timp: Pune la foc mic un ceaunel și pune în el untul, cățeii de usturoi puțin zdrobiți, crenguțele de cimbru, ulei de măsline și amestecă lent până untul se topește după care ia ceaunul de pe foc.
  3. După ce cartofii au fiert, scurge-i bine de apă și pune-i într-o tavă de copt. Scoate crenguțele de cimbru din untul topit și toarnă-l peste cartofi.
  4. Condimentează cu sare, piper și mișcă tava în așa fel încât cartofii să se acopere pe toată suprafața cu unt și condimente.
  5. Coace cartofii la cuptorul preîncălzit la 200 de grade C cu regim ventilator circa 20 de minute. Deschide ușa cuptorului din când în când și unge cartofii deasupra cu unt. În așa fel o să iasă mai aurii.
  6. Scoate cartofii din cuptor, presară-i cu mărar proaspăt tocat, ardei chili după preferință și servește-i cu plăcere. Poftă bună!

 

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*