ARIPIOARE CU UNT, USTUROI ȘI PARMEZAN
Recipe by Valerie’s Food
Ingrediente:
1 kg aripioare de pui
1 linguriță usturoi pudră
1 linguriță ceapă pudră
1 linguriță paprika
3 linguri ulei de măsline
- Pentru sos:
80 g unt
1 lingură miere
5 căței usturoi
4 fire pătrunjel
40 g parmezan răzuit
Sucul de la 1/2 lămâie
Sare și piper
Mod de preparare:
- Condimentez aripioarele de pui cu sare, usturoi pudră, paprika, ceapă pudră, piper negru, torn ulei de măsline și amestec.
- Le aranjez pe o tavă de copt și le pun la 200 grade C pentru 30-35 de minute sau în dependență de mărimea aripioarelor.
- Topesc untul în tigaie, adaug miere, suc de lămâie și gătesc 2-3 minute la foc mediu spre mare, adaug cățeii de usturoi, pătrunjel și mai țin la foc un minut.
- Torn compoziția lichidă peste aripioare, amestec, adaug parmezan răzuit și mai amestec un pic.
- Aceste aripioare au ieșit pur și simplu delicioase. Combinația de unt, usturoi, miere, suc de lămâie și pătrunjel este fenomenală. Sper să vă placă această rețetă, poftă bună!