SALATĂ CAESAR CU SOMON I Rețetă + Video

SALATĂ CAESAR CU SOMON I Rețetă + Video

Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit o altă variantă de SALATĂ CAESAR și anume cu SOMON. Este o rețetă sănătoasă, proaspătă și delicioasă. Somonul a ieșit moale și suculent, se potrivea perfect cu frunzele și crutoanele crocante, iar sosul din iaurt a unit toate aceste ingrediente împreună. Sper să vă placă rețeta mea de astăzi și să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc să aveți în continuare o zi cât mai gustoasă și poftă bună!

Ingrediente:

  • 400 – 450 gr. – salată verde creață (sau salată Eisberg)
  • 8–10 – roșii cherry
  • ½ baghetă

Pentru dressing (sos pentru salată):

  • 150 gr. – iaurt grecesc (sau orice alt iaurt natural)
  • ½ zeamă de la o lămâie
  • 50 gr. – parmezan ras
  • 3 linguri – ulei de măsline
  • 1 cățel de usturoi
  • Sare și piper negru

Pentru somon:

  • 250 – 300 gr. – somon proaspăt
  • 1 lingură – susan
  • ½ linguriță – paprika afumată
  • Sare și piper negru

Pentru decor:

  • Parmezan

Mod de preparare:

  1. Presară semințele de susan pe toată suprafața unei farfurii plate, condimenetează deasupra cu sare și piper negru, iar la sfârșit mai presară paprika afumată.
  2. Ia fileul de somon și treci cu el pe toată suprafața condimentelor și a susanului, până se va acoperi complet.
  3. Încinge o tigaie la foc mic spre mediu, toarnă în ea ulei de măsline și prăjește fileul de somon pe fiecare parte câte 3-4 minute sau în dependență de mărimea acestuia.
  4. Între timp ocupă-te de sos: pune într-un bol iaurtul grecesc, răzuiește deasupra usturoiul, parmezanul, scurge puțin suc de lămâie, toarnă ulei de măsline, condimentează cu puțină sare și piper negru și amestecă totul împreună.
  5. Apoi ia o baghetă și taie-o cubulețe mici.
  6. Când peștele este gata, scoate-l din tigaie, dar nu stinge focul. Adaugă în tigaie bucățile de pâine tăiată. Uleiul împreună cu condimente și susan va face pâinea mai aromată și îi va da o culoare frumoasă.
  7. Între timp pune frunzele de salată tăiate cubulețe într-un bol încăpător, toarnă deasupra sosul din iaurt și amestecă totul împreună.
  8. Asamblează salata: aranjează frunzele de salată pe un platou mai mare, pune prin părți câteva felii de roșii cherry, adaugă crutoanele crocante, răzuiește puțin parmezan, pune peștele tăiat bucăți și servește cu lămâie. Poftă bună!

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*