RULOURI DE VINETE UMPLUTE CU TOCĂTURĂ DE CARNE

Bună ziua dragilor. Astăzi am gătit rulouri de vinete umplute cu carne și scăldate într-un sos extraordinar de roșii. Dacă sunteți amatori de vânătă cu siguranță veți aprecia această rețetă, deoarece este una sățioasă și foarte gustoasă. Acum îmi rămâne doar să vă urez o zi cât mai gustoasă și poftă bună!

Ingrediente

  • 2 vinete (mari)
  • 200 gr. – tocătură de vită
  • 200 gr. – tocătură de porc
  • 1 ou
  • 1 felie de pâine (grosime 1 cm.)
  • O mână – pătrunjel (tocat mărunt)
  • 1 cățel de usturoi
  • 400 gr. – conservă de roșii decojite (tăiate cubulețe)
  • 100 gr. – cașcaval afumat
  • Sare și piper negru

Pentru prăjit:

  • 10-12 linguri – ulei de măsline sau de floarea soarelui

Dificultate: Medie

Timp de pregătire: 25 minute

Timp de gătire: 40 minute

Timp total: 65 minute

Număr de porții: 4-6

Mod de preparare

  1. Taie vinetele felii pe lungime.
  2. Prăjește feliile de vinete pe ambele părți într-o tigaie cu ulei încins. Scoate-le și așează-le pe un platou cu șervețele de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.
  3. În timp ce feliile de vinete se răcesc puțin, ocupă-te de carne. Pune într-un bol carnea tocată, oul, pătrunjelul tocat,cățelul de usturoi mărunțit, pâinea înmuiată în apă și stoarsă. Asezonează cu sare și piper după gust și amestecă toate ingredientele, până ce compoziția va deveni omogenă.
  4. Asezonează roșiile cu puțină sare și piper.
  5. Așează la capătul îngust al fiecărei felii de vinete câte o linguriță plină din compoziția de carne și rulează strâns.
  6. Toarnă 1/3 din cantitatea de roșii într-o tavă pentru copt încăpătoare și adâncă. Așează rulourile de vinete și acoperă cu restul roșiilor ce ți-au rămas și pune deasupra cașcaval afumat tăiat felii subțiri (sau răzuit), coace-le circa 35-40 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C.
  7. Scoate rulourile de vinete din cuptor lasă-le să stea circa 10 minute după care servește-le. Poftă bună.

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

2 Comments

  1. Avatar

    Deja am vazut la dvs multe recete cu vinete, dar vinetele nu ar trebui sărate în prealabil pentru ca să le scoatem gustul amărui ??? (Aşa spunea mama 🙂 )

    • Valerie's Food
      Valerie's Food

      Nu prea obișnuiesc să le sărez în prealabil deoarece nu prea am dat peste vinete amare. Dar desigur că puteți să le sărați în prealabil pentru a fi mai sigură. Vă doresc poftă bună!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*