ZEFIRE CU COACĂZE NEGRE I Rețetă + Video

Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit ZEFIRE CU COACĂZE NEGRE, care sunt niște bezele gumate rusești foarte delicioase. Nu se pregătesc greu doar aveți nevoie de puțină tehnică. În această rețetă se folosește agar-agar, care este gelatină de origine vegetală obținută din alge roșii și o puteți găsi în Supermarket-uri. De asemenea agar-agar-ul nu îl puteți înlocui cu gelatină simplă. Aceste zefire le puteți pregăti din orice tip de pomușoare și fructe. Sper să vă placă această rețetă și să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc să aveți în continuare o zi cât mai gustoasă și poftă bună!

Ingredients

  • 250 gr. – coacăze negre
  • 150 gr. – zahăr
  • 2 albușuri de ou (la temperatura camerei)

Pentru sirop:

  • 400 gr. – zahăr
  • 150 ml. – apă
  • 10 gr. – agar-agar
  • Zahăr pudră

https://www.youtube.com/watch?v=ib9FdSbJbiA

Mod de preparare:

  1. Pune coacăza neagră și zahărul într-o cratiță. Apoi transfer-o la foc mediu și lasă să fiarbă până se topește zahărul amestecând din când în când.
  2. Toarnă dulceața de coacăze într-un bol și cu ajutorul unui blender de mână mărunțește totul. Treci dulceața printr-o sită și las-o să se răcească complet.
  3. Toarnă 200 de grame (nu mai mult și nu mai puțin) din gemul răcit într-un bol mai mare, apoi adaugă albușurile de la două ouă care trebuie să fie la temperatura camerei. Mixează totul împreună circa 10-15 minute sau până primești o bezea densă și pufoasă.
  4. Apoi ia o cratiță toarnă în ea apa, zahărul și agar-agar, nici de cum gelatină simplă. Pune cratița la foc mediu și din moment ce siropul a început să fiarabă, amestecă cu o lingură 5 (nu mai mult și nu mai puțin) minute și ia cratița de pe foc.
  5. Întoarcete la bolul cu albușuri și începe să mixezi la viteză mare turnând puțin câte puțin sirop.
  6. După ce ai turnat tot siropul mai mixează circa 4-5 minute sau până primești o textură fermă și pufoasă.
  7. Pune bezeaua într-un poș cu un dui zâmțat. Aranjează foaia de copt pe o tavă sau pe orice dorești și formează bezele de diferite forme sau chiar de diferite mărimi.
  8. La capăt acoperă zefirele cu zahăr pudră și pune-le la rece pentru 5-6 ore sau până se întăresc.
  9. Apoi ia câte două bucăți și unește-le. Servește zefirele cu plăcere. Poftă bună!

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*