VINETE ALA PARMIGIANA I Rețetă + Video

Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit VINETE ALA PARMIGIANA. O rețetă extraordinar de delicioasă, aromată și perfectă pentru orice sezon. Vinetele le puteți servi alături de carne, pește, salată proaspătă sau cum nouă ne place – cu piure de cartofi. Sper să vă placă rețeta de astăzi și să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc să aveți în continuare o zi cât mai gustoasă și poftă bună!

Ingrediente:

  • 3 vinete (circa 1 kg.)
  • 1 kg. – roșii proaspete (sau 2 cutii de roșii conservate)
  • 1 ceapă medie
  • 300 gr. – mozzarella
  • 100 gr. – parmezan
  • 2-3 căței de usturoi
  • 2 linguri – pesmeți măcinați
  • Ulei de măsline
  • Sare și piper negru
  • ½  linguriță – Oregano
  • 6-7 frunze – busuioc proaspăt

Mod de preparare:

  1. Pune roșiile spălate într-un bol și acoperă-le cu apă fierbinte. Lasă-le să stea în apă 5-6 minute.
  2. Apoi taie vinetele în felii pe lungime. Pune-le într-un bol, condimentează-le cu sare, piper negru și toarnă circa 5-6 linguri de ulei de măsline. Amestecă totul bine și roade feliile una de alta în așa fel încât să se acopere toate cu ulei, sare și piper.
  3. După care scurge roșiile de apă, decojește-le de coajă și taie-le cubulețe.
  4. Încinge o tigaie grill la foc mare și pune pe ea 3-4 felii de vânătă. Coace-le circa 1 minut pe fiecare parte sau până obțin liniile specifice de grill.
  5. Între timp încinge o tigaie încăpătoare la foc mediu. Adaugă în ea 2 linguri de ulei, pune ceapa tăiată cubulețe, usturoiul tăiat felii subțiri, oregano uscat, condimentează cu sare și piper negru. Călește-le circa 5 minute sau până se rumenesc puțin. Apoi adaugă roșiile, busuiocul proaspăt tocat și amestecă totul împreună. Coace sosul circa 25 de minute la foc mic spre mediu amestecând din când în când. Dacă este nevoie mai adaugă puțină sare după gust.
  6. Când sosul și vinetele sunt gata, începe să le asamblezi.
  7. Ia o tavă de copt și pune primul strat – puțin sos de roșii, deasupra acoperă cu felii de vinete, mozzarella, parmezan, iară-și sos de roșii, vinete, mozzarella, parmezan, sos de roșii și ultimul strat vinete, sos de roșii, mozzarella, parmezan și la capăt presară cu pesmeți măcinați pentru o notă crocantă.
  8. Coace vinetele la cuptorul preîncălzit la 190 de grade C circa 30-35 de minute sau până se rumenește frumos deasupra.
  9. Servește vinetele alături de carne, pește sau cu o salată proaspătă. Poftă bună!

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*