VÂNĂTĂ

Vânăta este o specie a genului Solanium și este originară din India de sud și Sri Lanka.  A fost cultivată în țările din Asia de Sud și de Est încă din preistorie, însă se pare că a fost cunoscută de către lumea occidentală acum nu mai mult de aproximativ 1500 de ani. Există diverse specii de vinete cultivate. Atât Europa cât și America cultivă vinete închise la culoare și alungite dar India cultivă vinetele care au culori mai diverse: verde, alb, galben, violet închis care pot cântări până la 2 kg. Vinetele sunt apreciate de bucătarii a mai multor țări. Vinetele crude au un gust amar, însă prin prepararea lor și anume prin: fierbere, prăjire sau coacere, ne dezvoltă un gust și o aromă deosebită.

Pregatirea acestora necesita puțin timp. Vinetele pot fi pregătite atât separat cât și împreună cu alte alimente, în sosuri, salate, supe, feluri principale ș.a. Vinetele sunt legume sărace în calorii și au proprietăți importante pentru organism datorită elementelor din compoziția lor: proteine, vitamine (C, B, PP), fier, potasiu, calciu, sodiu, fosfor, magneziu, pectină, celuloză și zahăruri solubile.

Beneficiile consumului de vânătă:

  • Menținerea sănătații cardiovasculare;
  • Energizarea organismului;
  • Este o adevarată hrană pentru creier;
  • Ajută la slăbire;
  • Protejează inima;
  • Ajută la întărirea oaselor;
  • Vânăta este pe locul doi în terapia anticancer;
  • Ține sub control diabetul ș.a.

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*