TORT TROPICAL I Rețetă + Video

Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit TORT TROPICAL. A ieșit pufos, aerat, proaspăt și foarte delicios. Combinația acestor fructe este perfectă și îmi amintește de copilărie. Desigur că puteți adăuga și alte tipuri de fructe care le preferați. Sper să vă placă această rețetă și să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc să aveți în continuare o zi cât mai gustoasă și poftă bună!

 

Pentru blat:

  • 6 ouă de dimensiuni mari (la temperatura camerei)
  • 6 linguri – zahăr
  • 6 linguri – făină
  • 1 linguriță – esență de vanilie

Pentru umplutură:

  • 500 gr. – mascarpone
  • 350 ml. – smântână dulce pentru frișcă 35%
  • 200 gr. – zahăr pudră
  • 1 linguriță – esență de vanilie
  • 1 cutie de ananas 567 gr.  în suc propriu fără zahăr
  • 3 banane medii
  • 3 kiwi
  • 50 gr. – cocos deshidratat

Mod de preparare:

  1. Desparte albușurile de gălbenușuri. Adaugă în albușuri un praf de sare și mixează până devin spumoase și pufoase. Apoi adaugă treptat patru linguri de zahăr continuând să mixezi. La sfârșit trebuie să primești o bezea densă.
  2. Toarnă peste gălbenușuri esență de vanilie și două linguri de zahăr. Mixează bine până primești o textură pufoasă. Gălbenușurile trebuie să fie de un galben pal și lucioase.
  3. Adaugă o lingură de bezea în gălbenușuri și amestecă energic cu o spatulă de silicon. Apoi pune toată bezeaua peste gălbenușuri și cu mișcări largi amestecă-le până se încorporează împreună, ai grijă să nu spargi bulele de aer.
  4. La sfârșit pune făină, încorporeaz-o și pe ea lent, cu mișcări largi.
  5. Ia o tavă de copt cu mărimile de 35X40 cm. tapetată cu foaie de copt și unsă cu ulei. Adaugă aluatul, nivelează-l cu o spatulă și coace-l la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C 12 minute.
  6. Între timp pregătește crema: pune mascarpone într-un bol, toarnă esența de vanilie, zahărul pudră și mixează 2 minute la viteză medie.
  7. Apoi toarnă frișca rece în alt bol, mixeaz-o și pe ea până devine pufoasă și densă, nu o mixa mai mult ca să nu se taie textura.
  8. Încorporează puțin câte puțin frișca în crema de mascarpone amestecând lent cu mișcări largi. Pune crema la frigider cât te ocupi de celelalte ingrediente.
  9. Scoate pandișpanul din cuptor, lasă-l să se răcească complet și taie-l în 3 părți egale pe verticală.
  10. După care taie kiwi cubulețe, ananasul la fel, iar bananele rondele.
  11. Unge farfuria în care dorești să asamblezi tortul cu o lingură de cremă, pune un blat și însiropează-l pe toată suprafața cu 3 linguri de sirop din cutia unde a fost ananasul. Apoi aranjează ½ din cantitatea de banane, kiwi și ananas. Acoperă fructele cu 3 linguri de cremă și nivelează frumos.
  12. Mai acoperă cu un blat, însiropează-l, aranjează fructele, pune 3 linguri de cremă, nivelează și acoperă cu ultimul blat, pe care la fel trebuie să-l însiropeazi. La sfârșit pune deasupra toată crema rămasă și acoperă tortul atât deasupra cât și marginile acestuia. Decorează-l peste tot cu cocos deshidratat și pune tortul la frigider pentru 4-5 ore sau peste noapte.
  13. Înainte să-l servești decorează-l cu banană, ananas conservat, cocos proaspăt și kiwi. Servește-l cu plăcere. Poftă bună!

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

One Comment

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*