TORT PAVLOVA CU CĂPȘUNI I Rețetă + Video

Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit TORT PAVLOVA CU CĂPȘUNI. Este o rețetă pe care mereu o amânam deoarece credeam că este una greu de realizat și nu îmi închipuiam cum trebuie să fie la gust. După propria experiență pot să afirm că nu este greu de realizat, bezeaua la exterior este crocantă și în interior este pufoasă de se topește în gură. Combinația cu căpșuni este extraordinară dar puteți să folosiți și alte tipuri de mure sau fructe. Sper să vă placă rețeta de astăzi și să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc în continuare o zi cât mai gustoasă și pofă bună!

Ingrediente:

Pentru bezea:

  • 5 albușuri (neapărat la temperatura camerei)
  • 250 gr. – zahăr
  • 2 lingurițe – amidon de porumb
  • 1 linguriță – oțet de mere sau de vin alb
  • 1 linguriță esență de vanilie

Pentru dulceață:

  • 300 gr.- cășuni
  • 100 gr. – zahăr

Pentru cremă:

  • 300 ml. – smântână dulce pentru frișcă 35%
  • 2 linguri rase – zahăr pudră
  • 1 linguriță esență de vanilie

Pentru decor:

  • 200-300 gr. – cășuni proaspete
  • Frunze de mentă

 

 

Mod de preparare:

  1. Taie codița căpșunilor bine spălate, după care taie-le în patru.
  2. Pune căpșunile într-o cratiță, toarnă deasupra zahăr și fierbe dulceața la foc mic circa 7-10 minute sau până se topește zahărul. Apoi ia cratița de pe foc și lasă dulceața să se răcească complet.
  3. Între timp ia un bol mai mare și toarnă în el albușurile de ou. Mixează-le cu ajutorul mixerului și din moment ce albușurile devin albe și pufoase, adaugă treptat zahărul continuând să mixezi. Această procedură îți va lua circa 5-6 minute. După care adaugă amidonul de porumb, oțetul de mere, esența de vanilie și mai mixează 2-3 minute sau până primești o bezea fermă și pufoasă fără granule de zahăr.
  4. După care ia două tăvi de copt, pune pe ele câte o foaie de copt în interiorul căreia va fi desenat un cerc cu diametrul de 20 cm. Împarte egal bezeaua în interiorul ambelor cercuri desenate, apoi cu o spatulă împrăștie ușor și uniform bezeaua atingând marginile desenate.
  5. Coace ambele foi la cuptorul preîncălzit la 150 de grade C circa 45 de minute, în acest timp să nu uiți să le schimbi cu locurile pentru a se coace egal.
  6. Scoate bezelele din cuptor, la exterior trebuie să fie crocante, puțin aurii iar la atingere deloc lipicioase. Lasă bezelele să se răcească complet.
  7. În acest timp bate smântâna dulce pentru frișcă cu puțină esență de vanilie și câteva linguri de zahăr pudră până va căpăta o consistență pufoasă și fermă.
  8. E timpul să asamblezi tortul: Pune o foaie de bezea, unge-o deasupra cu jumătate din cantitatea de frișcă, pune deasupra jumătate din cantitatea de dulceață de căpșuni bine scurse de sirop. Acoperă cu cealaltă foaie de bezea, decoreaz-o de asemenea cu frișcă, dulceață de căpșuni la fel scurse de sirop, la capăt mai adaugă câteva căpșuni proaspete tăiate în jumătate și niște frunze de mentă. Servește Tortul Pavlova cu plăcere. Poftă bună!

 

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*