TORT MUȘUROI DE CÂRTIȚĂ I Rețetă + Video

Bună ziua dragi pofticioși! Astăzi am pregătit TORT MUȘUROI DE CÂRTIȚĂ. Poate nu sună atât de apetisant dar vă asigur că este un desert foarte delicios, pe lângă toate acestea am simplificat pașii de pregătire și nu aveți multă treabă la el. Vă asigur că familia voastră va fi plăcut impresionată de acest tort. Sper să vă placă rețeta de astăzi și să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc să aveți în continuare o zi cât mai gustoasă și poftă bună!

Ingrediente:

Pentru chec:

  • 125 gr. – făină
  • 125 gr.- zahăr
  • 50 gr. – unt
  • 30 gr. – cacao
  • 5 ouă mici sau 4 ouă medii
  • 1 plic praf de copt (10 gr.)
  • 1 linguriță – esență de vanilie
  • 1 praf de sare

Pentru cremă:

  • 500 ml. – smântână dulce de 35 %
  • 250 gr. – mascarpone
  • 4 linguri – zahăr pudră
  • 1 linguriță – vanilie
  • 3-4 banane

Dificultate: Mică

Timp de pregătire: 25 minute

Timp de gătire: 30 minute

Timp total: 55 minute

Numărul de porții: 8

Mod de preparare:

  1. Mai întâi de toate desparte albușurile de gălbenușuri. Pune peste albușuri un pic de sare și începe să mixezi, adaugă treptat zahărul și continuă să mixezi până primești o compoziție pufoasă și densă, asemănătoare cu bezeaua.
  2. Adaugă gălbenușurile unul câte unul, după care toarnă puțină esență de vanilie și unt topit. Mai mixează puțin după care cerne deasupra făină, cacao și praful de copt.
  3. Amestecă lent cu o lingură, în așa fel încât să nu se spargă bulele de aer. Pune aluatul într-o formă detașabilă de 21 cm. tapetată cu foaie de copt și unsă cu unt. Coace checul la 180 grade C pentru 25-30 de minute. Scoate-l din cuptor și lasă-l să se răcească complet.
  4. Taie partea de sus a checului și scobește cu lingura miezul din partea de jos în așa fel încât să nu-i găurești baza.
  5. Pregătește crema: toarnă într-un bol smântâna dulce și începe să mixezi, după care adaugă treptat zahărul pudră. Amestecă totul până smântâna devine pufoasă și densă.
  6. Mixează în alt bol mascarpone, apoi adaugă esență de vanilie și amestecă puțin. Începe să încorporezi smântâna dulce cu mascarpone în așa fel încât să nu spargi bulele de aer.
  7. Taie bananele în jumătate apoi iarăși în jumătate și stropește-le cu suc de lămâie (asta va ajuta bananele să nu se oxideze).
  8. Aranjează bananele cu tăietura în jos pe toată suprafața blatului. După care întinde deasupra crema dându-i forma unui mușuroi, adică să fie mai ridicată pe centru.
  9. Fărâmițează interiorul blatului scobit mai devreme și aranjează firimiturile pe toată suprafața cremei.
  10. Pune tortul la frigider pentru cel puțin 2-3 ore, iar apoi servește-l cu plăcere!

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*