TIRAMISU CLASIC I Rețetă + Video

Bună ziua dragi pofticioși! Astăzi am pregătit TIRAMISU CLASIC, care este un desert tipic italian. Este realizat dintr-o cremă pufoasă și fină din mascarpone, ouă și zahăr, de asemenea o aromă extraordinară le oferă pișcoturile înmuiate în cafea. Eu am adăugat în cafea un pic de liquor amaretto, dar dacă doriți îl puteți exclude. Sper să vă placă rețeta mea de astăzi și să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc în continuare o zi cât mai gustoasă și poftă bună!

IMG_7664site

IMG_7678site

Ingrediente:

  • 300 gr. – pișcoturi
  • 50 gr. – ciocolată neagră

Pentru cremă:

  • 500 gr. – mascarpone
  • 4 ouă (proaspete)
  • 8 linguri – zahăr
  • 1 linguriță – esență de vanilie
  • 1 praf de sare

Pentru cafea:

  • 500 ml. – cafea fiartă
  • 30 ml. – liquor amaretto (liquor de cafea sau cognac)
  • 1 lingură – zahăr

Pentru decor:

  • Cacao
  • Ciocolată neagră
  • Frunze de mentă

Dificultate: Medie

Timp de pregătire: 30 minute

Timp de gătire: 5 minute

Timp de așteptare: 4 – 5 ore

Numărul de porții: 9

 

Mod de preparare:

  1. Fierbe cafeaua. Toarn-o într-o farfurie puțin adâncă și adaugă în ea zahăr și liquor. Amestecă puțin cu telul până se topește zahărul, lasă cafeaua să se răcească în timp ce te ocupi de alte lucruri.
  2. Ia câte un ou și desparte albușurile de gălbenușuri.
  3. Adaugă peste gălbenușuri 3 linguri de zahăr și pune bolul la bain marie (baie de aburi). Amestecă în continuu cu telul (circa 3-4 minute) până zahărul se topește și primești o cremă pufoasă și lucioasă. Dacă dorești poți folosi mixerul dar asigură-te că ai un bol trainic care nu va crăpa, o spun din propria experiență.
  4. Apoi ia crema de pe aburi și las-o să se răcească. După ce crema s-a răcit ea va avea o consistență mai densă, toarnă peste ea esența de vanilie și amestecă puțin. Adaugă mascarpone, dar asigură-te că este la temperatura camerei. Încorporează-l și pe el în crema de gălbenușuri.
  5. După care, ia bolul cu albușuri, adaugă în el un praf de sare și începe să mixezi. Când albușurile devin albe și lucioase începe să adaugi treptat 5 linguri de zahăr, până vei obține o masă mai densă.
  6. Pune o lingură de albuș bătut peste crema de mascarpone și amestecă totul rapid. Apoi pune toată cantitatea de albuș, amestecă atent și încet în așa fel încât să nu spargi bulele de aer formate la mixare.
  7. E timpul să asamblezi tiramisu: Ia o tavă de copt sau un vas cu diametrul de 28/28 cm. Înmoaie câte un pișcot în cafea și aranjează-le în rând pe toată suprafața tavei, după care pune peste ele ½ din cantitatea de cremă și la fel întânde-o pe toată suprafața, răzuiește deasupra ciocolată neagră. Repetă aceeași procedură, înmoaie pișcoturile în cafea, aranjează-le în rând și întinde deasupra cantitatea de cremă rămasă.
  8. Acoperă tiramisu cu folie alimentară pentru a evita formarea unei pelicule deasupra și pune-l la frigider pentru 4-5 ore sau peste noapte.
  9. Scoate-l din frigider, îndepărtează folia alimentară, pudrează-l deasupra cu cacao și răzuiește ciocolată.
  10. Taie-l în bucăți egale. Poftă bună!

IMG_7636site

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*