Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit TARTE TATIN care este o tartă întoarsă cu mere și caramelă. Nu se pregătește greu și la capăt rezultaul e fenomenal. Aluatul este crocant, merele sunt moi și scăldate în caramelă cu gust de unt. Sper să vă placă această rețetă și să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc să aveți în continuare o zi cât mai gustoasă și poftă bună!
Ingrediente:
- 5 mere mari
- 500 gr. – aluat foitaj fără drojdie
- ½ lămâie
- 1 linguriță scorțișoară
- 100 gr. – zahăr
- 75 gr. – unt
Mod de preparare:
- Curăță merele de coajă, taie-le în două, scoate-le sâmburii, iar fiecare jumătate mai taie-o în două. Pune merele într-un bol, stropește-le cu suc de lămâie, în așa fel nu se vor oxida cât vei pregăti caramela.
- Pune în tigaie zahărul, aprinde focul la minim și scutură din când în când tigaia sau amestecă ușor cu o lingură de lemn. Din moment ce zahărul s-a topit complet, oprește-te din amestecat. Pune untul și scorțișoara, scutură tigaia liniștit până se topește untul.
- Între timp presară masa de lucru cu făină, întinde puțin aluatul, și taie un cerc folosind o farfurie de diamentrul tigăii.
- Apoi aranjează în formă de evantai merele unul lângă celălalt. Lasă-le să se gătească 3-4 minute apoi acoperă-le atent cu aluat. Cu ajutorul ulei linguri ascunde marginile. Înțeapă aluatul de câteva ori cu cuțitul și pune tigala la cuptorul preîncălzit la 190 de grade C pentru 25-30 de minute.
- Scoate tigaia din cuptor, las-o să stea circa 4-5 minute, pune deasupra ei o farfurie și rapid întoarce tigaia pe farfurie, în așa fel vei primi o tartă frumoasă cu merele aranjate în formă de evantai.
- Servește tarta atât caldă cu înghețată cât și rece cu ceai sau cafea. Poftă bună!