TARTĂ RUSTICĂ CU TON | Rețetă+Video

Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit TARTĂ CU TON, dar am mai adăugat în ea ardei copți, roșii, busuioc proaspăt și porumb. Aluatul a ieșit fraged, iar coaja de lămâie cu oregano îl făcea înca mai deosebit. A ieșit o tartă rustică delicioasă, sper să o încercați deoarece la sigur o să vă placă. Vă doresc în continuare o zi cât mai gustoasă și poftă bună!

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 300 gr. – făină
  • 150 gr. – unt
  • 1 ou
  • 1 linguriță – oregano uscat
  • Coajă răzuită de la o lămâie
  • ½ linguriță – sare

Pentru umplutură:

  • 200 gr. – ton în conservă (scurs bine de ulei sau lichid)
  • 5 ardei roșii copți
  • 2 roșii medii
  • 1 linguriță – cașcaval Parmezan răzuit
  • O mână de busuioc proaspăt
  • 1 gălbenuș de ou

Mod de preparare:

  1. Pune făina în bolul de la robotul de bucătărie, deasupra pune untul, răzuiește coaja de la o lămâie, adaugă oregano, puțină sare și sparge un ou. Acoperă robotul cu capac și mixează bine totul până când aluatul începe să se lege.
  2. Răstoarnă aluatul pe masă și formează din el o bilă. Învelește-o în folie alimentară și pune-o la frigider pentru 30-40 de minute.
  3. Scoate aluatul din frigider. Pudrează masa de lucru cu făină și începe să întinzi bila într-o formă de cerc de circa 40 cm. Transferă aluatul întins pe o tavă de copt tapetată cu foaie de copt. Aranjează în mijlocul aluatului în formă de cerc ardeiul copt, deasupra pune busuioc proaspăt, roșiile tăiate rondele, tonul și acoperă cu un strat de porumb. Ulterior trage marginile peste umplutură, dar în aşa fel încât mijlocul să rămână neacoperit.
  4. Unge marginile cu gălbenuş de ou, presară deasupra cu parmezan răzuit și oregano uscat.
  5. Coace tarta la cuptorul preîncălzit la 190 de grade C pentru 40 de minute sau până când tarta este coaptă și rumenită frumos.
  6. Scoate galeta din cuptor, las-o să se răcească un pic și servește-o cu plăcere. Poftă bună!

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

One Comment

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*