TARTĂ CU CIOCOLATĂ ȘI ALUNE | Rețetă + Video

Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit TARTĂ CU CIOCOLATĂ ȘI ALUNE . Este o tartă extraordinar de fină și gustoasă. Se pregătește rapid și o puteți decora cu orice doriți în dependență de sezon. La sigur o să vă placă și o să mirați gustos persoanele care o va gusta. Vă doresc să aveți o zi cât mai gustoasă în continuare!

Ingrediente:

Pentru crustă:

  • 350 gr. – biscuiți din cacao
  • 100 gr. – unt

Pentru umplutură:

  • 180 gr. – ciocolată cu lapte
  • 250 gr. – ciocolată neagră
  • 250 ml. – smântână dulce 23%
  • 100 gr. – alune
  • 50 ml. – lapte
  • 50 gr. – unt

Pentru decor:

  • Alune
  • Rodie
  • Kumquat
  • Mentă

 

Mod de preparare:

  1. Mai întâi de toate prăjește alunele la foc mic circa 4-5 minute, amestecându-le permanent până se rumenesc puțin.
  2. Apoi pune o cratiță la foc mic, toarnă în ea smântâna dulce, laptele, adaugă untul și du mixtura până la punctul de fierbere și ia-o de pe foc.
  3. După care rupe ciocolata într-un bol, acoper-o cu smântâna fierbinte și lasă totul să stea 4-5 minute.
  4. Între timp rupe biscuiții în bolul unui robot de bucătărie și mărunțește-i bine. Transferă biscuiții mărunți într-un bol și toarnă deasupra lor untul topit. Amestecă bine până se vor încorpora ingredientele, la capăt vei avea o textură de nisip umed.
  5. Pune amestecul obținut într-o tavă rotundă detașabilă cu diametrul de 21 cm., presează-l bine (să obții circa 3 cm. pe margini) și bagă-l la cuptorul încălzit la 180 de grade C pentru 5 minute.
  6. După câteva minute, amestecă cu telul ciocolata și smântâna turnată mai devreme până obții un sos dens (care pe măsură ce se răcește, se îngroașă). Toarnă 1/3 din compoziția obținută în crusta preparată inițial. Aranjează pe toată suprafața alunele, apoi acoperă-le cu compoziția de ciocolată rămasă.
  7. Pune tava la frigider pentru 6-8 ore sau peste noapte.
  8. Scoate tava din frigider, decoreaz-o cu alune, rodie, kumquat, mentă sau cu orice dorești. Servește cu plăcere. Poftă bună!

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*