TARTĂ CAPPUCCINO I Rețetă + Video

Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit TARTĂ CAPPUCCINO. O rețetă extraordinar de gustoasă, fină, cu aromă de cafea. La sigur dacă sunteți iubitori de cafea, o să vă îndrăgostiți de această rețetă. Vă doresc să aveți în continuare o zi cât mai gustoasă și să pregătiți TARTA CAPPUCCINO cu mare drag!

 

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 200 gr. – făină
  • 130 gr. – unt rece
  • 100 gr. – zahăr
  • 10 gr. – cacao
  • 1 ou
  • 1 linguriță – esență de vanilie

Pentru umplutură:

  • 250 gr. – mascarpone (direct din frigider)
  • 2-3 linguri – zahăr
  • 40 ml. – cafea espresso

Pentru crema de ciocolată:

  • 250 gr. – ciocolată 54-70% cacao
  • 150 ml. – smântână dulce pentru frișcă de 35%
  • 200 ml. – smântână dulce pentru frișcă 35% (direct de la frigider)
  • 50 ml. – cafea espresso

Mod de preparare:

  1. Mai întâi de toate pregătește aluatul: pune în bolul unui robot de bucătărie: făina, untul rece, zahărul, cacao și mixează până se încorporează toate ingredientele. Apoi sparge un ou, toarnă esență de vanilie și mai mixează până se leagă aluatul.
  2. Răstoarnă aluatul pe masa de lucru și formează o bilă plată. Pudrează masa și aluatul cu făină și întinde-l cu făcălețul până atingi dimensiunea tavei în care urmează să-l coci.
  3. Aranjează aluatul într-o tavă pătrată cu fund detașabil de 25X25 cm. Pune aluatul la frigider pentru 25 de minute sau la congelator pentru 10 minute.
  4. Scoate aluatul de la frgider, înfinge-l cu o furculiță atât la bază cât și pe margini. Iar peste aluat pune o bucată de folie de aluminiu sau foaie de copt în așa fel încât să astupe tot aluatul. Apoi presară deasupra mazăre uscată, boabe de fasole sau orez (aceastea vor împiedica baza aluatului să crească și să nu se micșoreze marginile în timpul coacerii). Pune aluatul la cuptorul preîncălzit la 190 de grade C pentru 10 minute după care scoate-l din cuptor și scoate-i folia de aluminiu împreună cu mazărea. Pune aluatul din nou la cuptor și mai coace-l circa 5-6 minute. Scoate-l din cuptor și lasă-l să se răcească complet.
  5. Între timp pregătește crema de ciocolată: Toarnă smântâna dulce într-o cratiță, deasupra adaugă cafeaua și aprinde focul la minim. Lasă să ajungă până la punctul de fierbere. Ia mixtura de pe foc și toarn-o peste ciocolata ruptă în bucăți.
  6. Lasă ciocolata să stea în frișca fierbinte 3-4 minute apoi mixează și vei primi un sos dens.
  7. Ia un alt bol, toarnă în el smântâna dulce și mixează până primești o frișcă pufoasă și fermă.
  8. Când ganajul din ciocolata s-a mai răcit un pic și este puțin călduț, încorporează frișca în sos foarte atent și cu mișcări largi. La capăt o să îți iasă un mousse aerat și consistent.
  9. Pregătește crema de mascarpone: pune mascarpone într-un bol, adaugă zahărul, toarnă cafeaua rece, esența de vanilie și mixează până nu vei mai avea cocoloașe.
  10. Asamblează tarta: pune la baza crustei de aluat crèma de mascarpone și întinde-o uniform. Transferă crema de ciocolată într-un sac de patisserie cu dui zâmțat și formează floricele sau orice forme dorești, La fel o poți întinde pur și simplu peste crema de Mascarpone.
  11. Pune tarta la frigider pentru 2 ore. Scoate-o din frigider, pudreaz-o cu cacao și servește-o cu plăcere. Poftă bună!

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*