SUPER-MEGA BURGER I Rețetă + Video

Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit un SUPER-MEGA BURGER.  Este foarte suculent și aromat. Vă anunț din timp că astfel de burger nu se mănâncă cu furculița și cuțitul. Plăcerea de a-l mânca este să te murdărești și să ți se prelingă sucul până la coate. Plus la aceasta este o rețetă perfectă pentru sezonul verii și nu conține ingrediente sofisticate. Sper să vă placă rețeta de astăzi și să o pregătiți cu plăcere!

Ingrediente:

  • 800-900 gr. – carne tocată de vită
  • 2 roșii mari tăiate felii
  • 4 felii de cașcaval
  • 4 frunze de salată
  • 4 chifle pentru burger (eu am folosit de secară)
  • 2 linguri – muștar de Dijon
  • 2 linguri – maioneză
  • 1 lingură – adjică (sau oricare alt sos iute)
  • Sare și piper negru
  • Fulgi de ardei chilli afumați (sau simpli – opțional)

Mod de preparare:

  1. Modelează din carnea tocată chiftele plate care să fie de dimensiunea chiflei. Apasă cu degetul mare în mijlocul chiftelei pâna se formează o adâncitură. Procedând astfel, eviți îngroșarea lor în timpul gătirii.
  2. Condimentează chiftelele pe o parte cu sare și piper negru, apoi presară un pic de fulgi de ardei chilli afumați.
  3. Pune chiftelele pe grătarul bine încins cu partea condimentată în jos, apoi condimentează și partea de sus cu sare, piper negru și fulgi de ardei. Lasă chiftelele să se gătească 3-4 minute sau până se rumenesc frumos.
  4. Adaugă pe grătar câteva felii de roșii.
  5. Între timp pune în maioneză adjica sau orice alt sos iute și amestecă-le împreună.
  6. Întoarce chiftelele și unge partea rumenită cu puțin muștar. Totodată nu uita să întorci și roșiile.
  7. După 3 minute sau după ce s-a rumenit și partea cealaltă a chiftelei, mai întoarce-le odată și unge-le cu puțin muștar, acoperă-le cu câte o felie de cașcaval și lasă-le să stea până se topește cașcavalul.
  8. Între timp taie chiflele în 2, scoate roșiile de pe grătar și pune chiflele cu miezul în jos pentru a se rumeni puțin.
  9. E timpul să asamblezi burgerul: Unge partea de jos a chiflei cu puțin sos din maioneză și adjică, acoperă cu frunze de salată crocantă, iar deasupra aranjează chifteaua din carne. Peste chiftea pune o felie sau două de roșii. Unge partea de sus a chiflei cu puțin muștar și acoperă cu ea burgerul. Poftă bună!

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*