SPARANGHEL LA GRĂTAR

E weekend, vreme bună afară, așadar nu ezitați să ieșiți la un grătar. Iar dacă sunteți dispuși să experimentați sau să încercați noi gusturi, atunci rețeta de astăzi este pentru voi.

Ingrediente:

  • 500 gr. – sparanghel
  • 1 lămâie
  • 2 linguri – ulei de măsline
  • Sare și piper negru

Mod de preparare:

  1. Încinge bine grătarul.
  2. Spală sparanghelul și îndepărtează circa 1-2 cm. din tulpina lemnoasă. Pune-l într-un bol cu o lingură de ulei, sare și piper. Amestecă sparanghelul și lasă-l să stea circa 5 minute.
  3. Așază sparanghelul și lămâia (cu miezul în jos) pe grătar. Frige sparanghelul pe grătar până se face fraged dar în același timp crocant, adică timp de 2-3 minute pe fiecare parte sau până ce va prinde urme ușoare de grătar. Lasă lămâia circa 4-5 minute sau până se caramelizează și obține o culoare de cafeniu închis.
  4. Scoate sparanghelul pe farfurie și presară-l cu lingura rămasă de ulei și cu zeama de la lămâia caramelizată. Asezonează puțin cu sare și piper dacă este nevoie. Poftă bună.

Sugestii:

  • În loc de grătar poți folosi și o tigaie grill.
  • Sparanghelul are un punct de rupere natural între partea de jos care este lemnoasă și mijlocul delicat – rupe cu mâna fiecare tulpină și află unde e acest punct de rupere. Dacă tulpina este prea groasă, decojește-o cu un cuțit de curățat legume.
  • Sparanghelul trebuie preparat doar cu puțin ulei sau unt. Doar în felul acesta valoroasa vitamina E, cu efect important în dizolvarea grăsimilor, poate fi absorbită de organism.

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*