SALSA MEXICANĂ DE ROȘII (PICO DE GALLO) I Rețetă + Video

Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit SALSA MEXICANĂ DE ROȘII. Salsa se traduce din spaniolă SOS și are la bază doar legume proaspete. Acesta este sănătos,  proaspăt și îl puteți servi alături de carne, pește, quesadillas, tacos ș.a. De obicei acest sos se mărunțește prin blender însă eu am ales altă modalitate – de a toca mărunt ingredientele, deoarece îmi place ca salsa să aibă textură și să fie puțin crocantă. Sper să vă placă rețeta mea de astăzi și să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc o zi cât mai gustoasă și poftă bună!

Ingrediente:

  • 4 roșii medii (circa 500 gr.)
  • ½ ceapă roșie
  • 1 castravete mic
  • 1 limetă
  • 1/3 ardei chilli
  • O mână pătrunjel proaspăt
  • 2 linguri – ulei de măsline
  • Sare și piper negru

Pentru servit:

  • Nachos
  • Quesadillas
  • Carne, Pește
  • Tacos

Mod de preparare:

  1. Mai întâi de toate taie roșiile cubulețe mici, după care pune-le într-un bol încăpător.
  2. După care toacă mărunt ardeiul chilli și taie cubulețe mici ceapa roșie, castavetele și pune-le la fel în bol.
  3. Toacă pătrunjelul bine și adaugă-l peste sos.
  4. Taie limeta în jumătate și stoarce-i sucul deasupra legumelor. Condimentează cu sare și piper negru, toarnă puțin ulei de măsline și amestecă totul împreună.
  5. Păstrează salsa la frigider și servește-o cu carne, pește, quesadillas, tacol și altele. Poftă bună!

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*