Bună ziua dragi mâncăcioși)). Astăzi vă arăt cum să pregătiți rapid o salată sănătoasă cu couscous, care o puteți lua la serviciu, picnic, la drum sau de ce nu, să o savurați acasă. O puteți lua oriunde deoarece este o salată în borcan, da da în borcan. Să știți că datorită acestuia, salata rămâne proaspătă pe un timp mai îndelungat, plus la aceasta chiar este mai aspectuosă. Am ales să o fac cu couscous deoarece el are o mulțime de proprietăți benefice pentru organism dar e și delicios. Vă îndemn să pregătiți această salată sănătoasă, aromată și crocantă pentru că vă veți simți mai energici și mai bine. Vă doresc o zi cât mai gustoasă și poftă bună.
Ingrediente:
Pentru sosul de lămâie
Dificultate: Mică
Timp de pregătire: 0 minute
Timp de gătire: 7 minute
Timp total: 7 minute
Număr de porții: 2
Mod de preparare:
- Pune couscous-ul într-un bol mare, adaugă peste el apă fierbinte și ½ cub concentrat de supă de pui. Acoperă bolul cu un capac sau cu o folie alimentară sau de aluminiu și lasă-l circa 5-7 minute să se umfle sau până ce toată apa va fi absorbită. După ce a trecut timpul, amestecă cu o furculiță pentru a separa grăunțele de couscous.
- Între timp rade morcovul, taie fâșii subțiri ardeiul dulce și iute și pregătește sosul: stoarce lămâia într-un borcan mic, adaugă uleiul de măsline și condimentează cu sare și piper, pune capacul și agită-l bine, încât să se amestece toate ingredientele.
- Adaugă rucola spălată și zvântată bine în couscous și amestecă-le împreună.
- Acum începe să „asamblezi” salata, primul strat – pune couscous cu rucola, al doilea strat – pune morcovul, al treilea strat – pune feliile de ardei dulce și iute și al patrulea strat – pune frunzele de pătrunjel, iar la sfârșit pune capacul. Această salată o poți păstra proaspătă la frigider 2-3 zile. Când dorești să o savurezi adaugă în ea sosul de lămâie pune capacul, agită borcanul în așa fel încât toate legumele și couscous-ul să se acopere cu acest sos delicios. De asemenea o poți servi și într-un bol încăpător alături de o bucată de carne sau pește.