SALATĂ LA BORCAN CU COUSCOUS, RUCOLA, MORCOV ȘI ARDEI

Bună ziua dragi mâncăcioși)). Astăzi vă arăt cum să pregătiți rapid o salată sănătoasă cu couscous, care o puteți lua la serviciu, picnic, la drum sau de ce nu, să o savurați acasă. O puteți lua oriunde deoarece este o salată în borcan, da da în borcan. Să știți că datorită acestuia, salata rămâne proaspătă pe un timp mai îndelungat, plus la aceasta chiar este mai aspectuosă. Am ales să o fac cu couscous deoarece el are o mulțime de proprietăți benefice pentru organism dar e și delicios. Vă îndemn să pregătiți această salată sănătoasă, aromată și crocantă pentru că vă veți simți mai energici și mai bine. Vă doresc o zi cât mai gustoasă și poftă bună.

Ingrediente:

  • 200 gr. – couscous
  • 200 ml. – apă fiartă
  • ½ cubuleț concentrat de supă de pui
  • 1 morcov (de dimensiuni mari)
  • ½ ardei roșu dulce
  • ½ ardei roșu chilli
  • 1 legătură – rucola
  • O mână – frunze de pătrunjel

Pentru sosul de lămâie

  • 5 linguri – ulei de măsline
  • 1 lămâie
  • Sare și piper negru

Dificultate: Mică

Timp de pregătire: 0 minute

Timp de gătire: 7 minute

Timp total: 7 minute

Număr de porții: 2

Mod de preparare:

  1. Pune couscous-ul într-un bol mare, adaugă peste el apă fierbinte și ½ cub concentrat de supă de pui. Acoperă bolul cu un capac sau cu o folie alimentară sau de aluminiu și lasă-l circa 5-7 minute să se umfle sau până ce toată apa va fi absorbită. După ce a trecut timpul, amestecă cu o furculiță pentru a separa grăunțele de couscous.
  2. Între timp rade morcovul, taie fâșii subțiri ardeiul dulce și iute și pregătește sosul: stoarce lămâia într-un borcan mic, adaugă uleiul de măsline și condimentează cu sare și piper, pune capacul și agită-l bine, încât să se amestece toate ingredientele.
  3. Adaugă rucola spălată și zvântată bine în couscous și amestecă-le împreună.
  4. Acum începe să „asamblezi” salata, primul strat – pune couscous cu rucola, al doilea strat – pune morcovul, al treilea strat – pune feliile de ardei dulce și iute și al patrulea strat – pune frunzele de pătrunjel, iar la sfârșit pune capacul. Această salată o poți păstra proaspătă la frigider 2-3 zile. Când dorești să o savurezi adaugă în ea sosul de lămâie pune capacul, agită borcanul în așa fel încât toate legumele și couscous-ul să se acopere cu acest sos delicios. De asemenea o poți servi și într-un bol încăpător alături de o bucată de carne sau pește.

IMG_3791site

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*