SALATĂ CALDĂ DE BULGUR CU LEGUME LA GRĂTAR I Rețetă + Video

Bună ziua dragi prieteni. Astăzi am pregătit SALATĂ CALDĂ DE BULGUR CU LEGUME LA GRĂTAR. Nu am mult timp de când am descoperit bulgurul și vreau să vă spun că îmi place foarte mult. Se pregătește destul de rapid și îl servesc cu orice, cum ar fi: cu carne, pește, sub formă de umplutură, în salate etc. Această salată am inventat-o făcând un grătar cu familia mea. Am copt legumele și mi-am imaginat că ar fi o garnitură potrivită la pieptul meu de pui copt dacă le-aș tăia cubulețe și le-aș amesteca cu bulgur. Familiei mele ia plăcut foarte mult și am vrut să mă împart și cu voi cu această rețetă delicioasă și sănătoasă. Aici puteți jongla cu legumele voastre preferate și de asemenea le puteți găti nu doar la grătar ci și pe o tigaie grill sau la cuptor. Sper să vă placă rețeta mea de astăzi și vă doresc în continuare o zi cât mai gustoasă și poftă bună!

img_8919site

Ingrediente:

  • 200 gr. – bulgur mărunt
  • Apă fiartă
  • 1 ardei galben (circa 150 gr.)
  • 1 ardei roșu (circa150 gr.)
  • 1 vânătă (circa 200 gr.)
  • 1 zucchini sau dovlecel (circa 400 gr.)
  • 1 ceapă roșie (circa 150 gr.)
  • Sucul de la ½ lămâie
  • Ulei de măsline
  • Sare și piper negru

Pentru decor:

  • Pătrunjel

 

Dificultate: Mică spre Mediu

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de gătire: 30 minute

Timp total: 40 minute

Numărul de porţii: 4

Mod de preparare:

  1. Încinge grătarul.
  2. Taie ceapa inelușe de circa 0.5 cm.
  3. Taie vânăta și dovlecelul fâșii pe lungime.
  4. Pune-le pe toate într-un bol încăpător, toarnă peste ele circa 4-5 linguri de ulei de măsline, condimentează cu sare și piper și amestecă-le atent cu ajutorul mâinilor, până fiecare se va îmbiba cu ulei și condimente.
  5. Pune ardeii întregi în alt bol și stropește-i cu puțin ulei.
  6. Pune legumele pe grătarul încins, coace-le circa 3 minute pe fiecare parte sau până ce au căpătat dungile înegrite natural de la grătar. Scoate legumele pe o farfurie, acoper-o cu o folie de aluminiu pentru câteva minute.
  7. Între timp pune într-un bol încăpător bulgurul, adaugă puțină sare, toarnă peste el apă clocotită în așa fel încât să îl acopere cu un cm deasupra, după care acoperă-l cu ceva și lasă-l să se umfle și să absoarbă tot lichidul.
  8. Curăță ardeii și scoate-le semințele (ATENȚIE: nu arunca sucul lăsat de ardei.)
  9. Taie toate legumele cubulețe și pune-le peste bulgur.
  10. Pregătește dressingul: într-un borcănaș toarnă 3 linguri de ulei de măsline, sucul de la ½ de lămâie și sucul rămas de la legume. Pune capacul și scutură bine borcanul.
  11. Toarnă sosul peste salată și ameste-o bine. Gustă și vezi dacă mai ai nevoie de sare și piper. Servește salata caldă alături de orice dorești. Poftă bună!

img_8855site

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*