PLĂCINTA PĂSTORULUI (SHEPHERDS PIE) I Rețetă + Video

Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit PLĂCINTA PĂSTORULUI o rețetă Britanică care se traduce Shepherds Pie. Nu aveți nevoie de tehnici speciale și nu este o rețetă sofisticată. Vă îndemn să o pregătiți pentru că e foarte delicioasă și aromată. Vă doresc să aveți în continuare o zi cât mai gustoasă și poftă bună!

Ingrediente:

  • 550 gr. – tocătură de vită
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapă medie
  • 1 tulpină de țelină
  • 150 gr. – suc de roșii sau pasatta (sau o lingură pastă de tomate)
  • 100 gr. – bere blondă/brună sau vin (opțional)
  • 1 kg. – cartofi
  • 100 ml. – lapte
  • 50 gr. – unt
  • 1 gălbenuș
  • Sare și piper
  • 2 linguri – ulei de floarea soarelui sau de măsline
  • 1 crenguță – rozmarin
  • 2 crenguțe – cimbru
  • 2 frunze de dafin

Mod de preparare:

  1. Încinge ceaunul la foc mare, toarnă în el ulei, adaugă ceapa și țelina tăiate cubulețe. Amestecă și călește-le 2-3 minute apoi adaugă morcovul la fel tăiat cubulețe și mai coace-le 4-5 minute amestecând din când în când.
  2. Apoi pune tocătura de vită, condimentează cu sare și piper negru. Amestecă periodic timp de 5 minute după care toarnă berea și lasă să fiarbă până se evaporă lichidul.
  3. După care toarnă sucul de roșii, pune buchețelul din rozmarin, cimbru și frunze de dafin, iar la capăt toarnă apă. Amestecă și du sosul până la puctul de fierbere, după care dă focul la minim, pune capacul și lasă să fiarbă 45 de minute.
  4. Între timp pune într-o cratiță cartofii curățați de coajă și tăiați cubulețe, acoperă-i cu apă, adaugă sare și fierbe-i circa 20-25 de minute sau până devin moi.
  5. Când sosul din carne este gata, stinge focul, scoate buchețelul cu verdețuri și mai condimentează cu sare și piper după gust.
  6. Scurge cartofii de apă, toarnă peste ei lapte călduț și adaugă unt. Pisează cartofii cu un pasator manual pentru cartofi până primești o textură cremoasă, fără cocoloașe. După această procedură adaugă gălenușul de găină și amestecă cu o lingură până se va încorpora complet.
  7. Ia o tavă de dimensiune medie, răstoarnă în ea sosul de carne și aranjează-l uniform. Apoi acoperă din loc în loc cu piure de cartofi. După care întinde-l pe toată suprafața în așa fel încât să acopere sosul de carne. Dacă dorești poți realiza un decor cu ajutorul unei furculițe.
  8. Pune tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade C pentru 25 de minute sau până se rumenește frumos deasupra. Scoate plăcinta din cuptor las-o să stea circa 25 de minute, după care servește-o cu plăcere. Poftă bună!

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

One Comment

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*