PIEPT DE PUI GRILL CU SALATĂ DE ROȘII ȘI BUSUIOC

Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit PIEPT DE PUI PE GRILL CU MOZZARELA ȘI SALATĂ DE ROȘII. Carnea a ieșit suculentă, aromată și foarte delicioasă. Salata din roșii și busuioc se potrivește perfect cu carnea, îi oferă prospeține și un plus de suculență. Sper să vă placă această rețetă și să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc să aveți în continuare o zi cât mai gustoasă și poftă bună!

Ingrediente:

  • 2 piepturi de pui (fiecare circa 400 g)
  • 100 g – mozzarella
  • 1 linguriță – paprika dulce
  • Coaja de ½ lămâie
  • Sare și piper
  • 3 linguri – ulei de măsline

Pentru salata de roșii:

  • 400 g – roșii cherry
  • ½ ardei iute (opțional)
  • 10 frunze – busuioc proaspăt
  • ½ linguriță – oregano uscat
  • 1 lingură – oțet balsamic
  • Sare și piper negru
  • 2 linguri – ulei de măsline

Mod de preparare:

  1. Taie piepturile de pui în 2 pe verticală. Condimentează cu paprika, răzuiește coaja de la o jumătate de lămâie, condimentează cu sare, piper negru, stropește cu ulei de măsline și masează bine carnea până se acoperă cu condimente și ulei. Lasă carnea să se marineze minimum 30 de minute.
  2. Încinge bine tigaia grill și pune pieptul de pui, coace-l circa 5-7 minute, întoarce carnea mai coace-o circa 2-3 minute și acoperă bucățile cu câte o felie de mozzarela. Lasă să se coacă încă 5 minute.
  3. Între timp pregătește salata: taie roșiile cherry cubulețe mici, apoi mărunțește ardeiul chili și busuiocul proaspăt. Condimentează cu sare, piper, oțet balsamic, ulei de măsline și amestecă totul împreună.
  4. Când puiul este gata, servește-l pe un platou acoperindu-l cu salată de roșii, asta servind drept sos.

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

One Comment

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*