PEPENELE AMAR SAU MOMORDICA

Bună ziua dragi cititori. Astăzi vă prezint ceva interesant și util pentru dumneavoastră și anume… PEPENELE AMAR sau MOMORDICA. Acesta este o legumă exotică mai mult cunoscută în Africa, Asia și Australia. În timpul de față acest produs crește și la noi în Moldova. De multe ori în această perioadă când mă duceam la piață, vedeam la bunicuțe această legumă și nu înțelegeam ce este. Însă într-o bună zi am întrebat de o bunicuța și mi-a spus că acest produs este bun pentru orice. Mi-am cumpărat unul, am venit acasă și am gustat fructele roșii și mi-a plăcut. După care m-am acufundat în internet și am citit o mulțime de informații și am rămas cu gura căscată la cât de benefic este PEPENELE AMAR.

IMG_6998site

Momordica este considerat unul din cele mai amare legume. De fapt coaja este cea mai amară, fructele și sâmburii sunt dulcii. Coaja conține cele mai multe proprietăți benefice pentru organismul nostru. Această plantă este considerată de către cercetătorii științifici o adevărată minune a naturii deoarece are proprietăți curative rar întâlnite. Castravetele amar este unul din cele mai eficiente tratamente naturiste împotriva diabetului. De asemenea marile corporații farmaceutice sunt nedumerite cum o simplă legumă ca aceasta poate să omoare atâtea celule canceroase, mult mai bine decât un medicament scump.

Printre substanțele nutritive găsite în compoziția sa, se regăsesc vitaminele A, B1, B6, B9, B12, C, E și K dar și minerale – magneziu, calciu, potasiu, zinc, fier, sodiu etc. De asemenea această plantă conține cantități mari de fibre alimentare și carbohidrați, ceea ce înseamnă că este recomandat persoanelor ce suferă de probleme digestive.

IMG_6963site

Beneficiile:

  • Ajută la prevenirea cancerului – Cercetătorii de la University of Colorado Cancer Center au descoperit că sucul de castravete amar poate stopa dezvoltarea celulelor canceroase din pancreas.
  • Este sursă naturală de insulină vegetală – ceea ce înseamnă că este o scăpare pentru diabetici mulțumită unor substanțe pe care le conține tărtăcuța amară (coaja), care are proprietatea de a echilibra nivelul zahărului din sânge, coborând către normal valorile sale prea ridicate.
  • Protejează inimastabilizează presiunea arterială.
  • Întărește sistemul imunitar – întărește foarte bine sistemul imunitar contra atacurilor bacteriilor și virușilor.
  • Îmbunătățește vederea are un conținut ridicat de beta-caroten.
  • Regenerează părul Bea un pahar de suc de dimineață pe stomac gol.
  • Previne petele și ridurile de pe fațădatorită conținutului ridicat de vitamina C.

Nu prea am găsit rețete pe internet cu pepenele amar. Însă se spune că din coajă se poate face ceai, suc, tinctură. Semințele se usucă, se râșnesc și se folosesc în terciuri și băuturi.

Nu am ezitat și am pregătit și eu un suc din Coajă de pepene amar, struguri și mere. Sucul a ieșit atât dulciu datorită merelor și strugurilor cât și puțin amar. Dar se combinau foarte bine gusturile și am putut să îl beau cu ușurință.

IMG_7055site

Sper că v-am atras atenția cu acest articol și că vă va face viața mai sănătoasă. Să nu treceți pe alături atunci când îl veți vedea în vânzare, măcar încercați-l. Mie nu îmi rămâne să vă doresc o zi cât mai gustoasă și poftă bună!

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

One Comment

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*