PASTE CU TON ȘI ROȘII CHERRY I Rețetă + Video

Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit niște paste fenomenale cu ton, roșii cherry și capere. Sunt delicioase și extrem de ușor de preparat. Sper să vă placă rețeta mea și să vă aducă pe mesele dumneavoastră gustul Italiei. Vă doresc o zi cât mai gustoasă și poftă bună.

Ingrediente:

  • 400 gr. – paste
  • 2 cutii a câte 120 gr. – ton în ulei
  • 250 gr. – roșii cherry
  • 2 căței de usturoi
  • ½ ardei chili (opțional)
  • 1 linguriță – capere
  • 20 gr. – parmezan
  • 6-8 frunze de busuioc

    Pentru decor:

    • Busuioc și Parmezan

Dificultate: Mică

Timp de pregătire: 0 minute

Timp de gătire: 20-25 minute

Timp total: 25 minute

Număr de porții: 4

https://www.youtube.com/watch?v=cjk9x0P9B-Y

Mod de preparare:

  1. Mai întâi de toate taie usturoiul și ardeiul chili felii subțiri. După care taie roșiile cherry în două sau în patru.
  2. Pune o cratiță cu apă la fiert, iar când apa clocotește adaugă 1 linguriță de sare și pastele. Fierbe pastele al dente conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  3. Încinge o tigaie la foc mic, toarnă în ea uleiul de la ton și adaugă usturoiul și ardeiul chili. Amestecă din când în când circa un minut sau până uleiul o să se infuzeze cu aromele.
  4. După care adaugă caperele și mai amestecă puțin.
  5. Apoi pune roșiile, condimentează cu sare, adaugă busuioc proaspăt tocat, amestecă și lasă să se gătească circa 4-5 minute amestecât din când în când.
  6. După câteva minute pune tonul și mai lasă să se gătească circa 3-4 minute.
  7. După care pune pastele scurse de apă în tigaie și mai toarnă puțină apă păstrată de la paste. Răzuiește parmezan, amestecă totul împreună, stinge focul și servește pastele imediat, decorate cu busuioc proaspăt și parmezan. Poftă bună!

anigif

 

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*