PASTĂ TAHINI PREGĂTITĂ ACASĂ I Rețetă + Video

Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit PASTĂ TAHINI. După ce am postat rețeta mea de Hummus Clasic mulți dintre voi mi-ați scris că nu puteți găsi pastă tahini în market-uri. Așa că astăzi vă arăt varianta mea de pastă tahini ce constă din 3 ingredinte. Se pregătește foarte rapid și îl puteți folosi în diferite tipuri de sosuri, în calitate de dressing pentru salate, fallafel ș.a. Sper să vă placă această rețetă și să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc să aveți în continuare o zi cât mai gustoasă și poftă bună!

Ingrediente:

  • 150 gr. – susan
  • 5 linguri – ulei de floarea soarelui (sau de măsline)
  • 1/3 linguriță – sare

 

Mod de preparare:

  1. Încinge o tigaie la foc mic și pune în ea semințele de susan. Rumenește susanul circa 4-5 minute amestecând permanent, este foarte important să nu-l arzi.
  2. După care transferă susanul într-un bol și lasă-l să se răcească, este important să nu-l lași în tigaie pentru că riști să se ardă de la tigaia încinsă.
  3. Pune susanul în recipientul unui blender de mână sau în unul obișnuit. Adaugă deasupra sare și toarnă ulei de măsline dar asigură-te în prealabil că nu este amar. De asemenea poți folosi ulei de floarea soarelui sau de susan.
  4. Mărunțește totul cu ajutorul blenderului de mână până primești o pastă puțin lichidă și omogenă.
  5. Păstrează pasta tahini la frigider.

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*