OUĂ POȘATE – 3 METODE DE PREGĂTIRE I Rețetă + Video

Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi vă arăt 3 MODURI DE PREGĂTIRE A OUĂLOR POȘATE. Sunt modalități simple cu un rezultat extraordinar. Ouăle poșate le puteți condimenta cu sare, piper negru și ulei de măsline. Le acoperiți cu sos olandez sau le puteți servi cu orice doriți. Sper să vă prindă bine și să pregătiți cu plăcere ouă poșate. Vă doresc să aveți în continuare o zi cât mai gustoasă și poftă bună!

Ingrediente:

  • 3 ouă proaspete
  • 1 l – apă
  • Ulei de măsline

Mod de preparare:

  1. Mai întâi de toate pune apa la foc, când apa ajunge aproape la punctul de fierbere, dă focul la minim și sparge oul într-un bol.
  2. Prima metodă: așează bolul cât mai aproape de cratița cu apă fierbine și dă-i drumul oului lent să cadă în apă. Lasă-l să se gătească circa 4 minute apoi scoate-l cu o spumieră pe o farfurie tapetată cu prosop de hârtie pentru a se scurge excesul de apă.
  3. A doua metodă: fă un vârtej în apă cu ajutorul unei linguri, apoi: așează bolul cât mai aproape de cratița cu apă fierbine și dă-i drumul oului lent să cadă în apă. Datorită vârtejului el o să dobândească forma dorită. Lasă oul să se gătească circa 4 minute.
  4. A treia metodă: Pune o bucată de folie alimentară într-un bol mic, unge folia cu puțin ulei și sparge un ou. Strânge folia alimentară atent dându-i forma unei punguțe. Scufundă punguța în apă astfel încât oul să fie acoperit complet și cu un clește prinde-l de marginea cratiței. Fierbe oul circa 4 minute.

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*