MACROU MARINAT I Rețetă + Video

Bună ziua dragilor. Pentru astăzi am o rețetă interesantă de macrou marinat. Nu aveți idee cât e de ușor să faceți asta în condiții de casă, în loc să îl cumpărați de la magazin. Mai ales că de multe ori nici nu știm ce este pus în marinată sau de câte zile stă peștele în ea. Macroul marinat îl puteți folosi într-o varietate de rețete cum ar fi salatele calde și reci sau simplu tăiat felii și pus pe masă cu niște cartofi fierți. Mama ar putea să mănânce și singură un macrou marinat cu o bucată de ceapă și cu pâine proaspătă. Dar voi puteți să îl consumați cum doriți, poftă bună.

Ingrediente:

  • 2 pești Macrou (circa 400 – 500gr. fiecare – eviscerat)
  • 1 litru – apă fiartă
  • 2 linguri – oțet
  • 4 linguri – sare
  • 1 lingură – zahăr
  • 4-5 frunze de dafin
  • 1 lingură – coriandru
  • 1 lingură – boabe de piper

Mod de prepare:

  1. Toarnă într-un bol încăpător apă fiartă, sare și zahăr.
  2. Adaugă deasupra boabe de coriandru, boabe de piper, oțet, frunze de dafin și amestecă totul bine până se dizolvă sarea și zahărul. Lasă apa să se răcească complet.
  3. Pune peștii eviscerați și bine spălați într-un recipient sau borcan, apoi toarnă deasupra destulă marinadă pentru a astupa peștele. Acoperă recipientul cu capac sau folie alimentară și lasă peștii să se marineze 4-5 zile la frigider.
  4. Înainte de a servi peștele, spală-l puțin în apă rece. Poftă bună.

Sugestii:

  • În caz că vă place peștele să fie mai sărat, adăugați încă o lingură de sare la proporțiile inițiale.

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

One Comment

  1. Pingback: IDEI DE REȚETE PENTRU MASA DE REVELION - Valerie's Food

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*