MACROU LA GRĂTAR

Așa macrou suculent nu am mâncat niciodată. Nu mi-am închipuit că la grătar se va primi atât de bun. Prima dată am încercat să pregătesc macroul la grătar și sigur nu va fi ultima. Te îndemn să gătești această rețetă ușor de preparat, gustoasă și nu în ultimul rând sănătoasă.

Ingrediente:

  • 2 pești Macrou (circa 300 gr. – eviscerat)
  • 4 felii de lămâie (tăiate subțire)
  • 4 crenguțe – cimbru
  • Sare şi piper negru
  • Ulei de măsline sau de floarea soarelui

Mod de prepare:

  1. Încinge bine grătarul.
  2. Spală bine peștele în interior să nu mai rămână sânge și scurge-l puțin.
  3. Unge pielea cu puțin ulei, apoi freacă-i cu puțină sare și piper negru, pune-i în burtă câte două crenguțe de cimbru și feliile de lămâie.
  4. Așează peștii pe grătar și rumenește-i pe fiecare parte circa 5-7 minute.
  5. Scoate peștii pe o farfurie și servește-i cu orice tip de granitură, sos sau salată dorești. Poftă bună.

Sugestii:

  • În loc de grătar poți folosi și o tigaie grill.

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*