LAVA CAKE (VULCAN DE CIOCOLATĂ) I Rețetă + Video

Bună ziua dragi cititori. Astăzi am pregătit un desert “romantic” Lava Cake sau i se mai spune Fondant de ciocolată sau Vulcan de ciocolată. Este un mini chec ce se aseamănă cu o brioșă, pe exterior este solid însă interiorul său este moale, iar când îl tai curge ciocolată ca dintr-un vulcan))). Acest chec îl puteți servi cu fructe proaspete, gem, înghețată sau chiar simplu pudrat cu puțin zahăr pudră. Sinceră să fiu mi-a ieșit din prima, dar când l-am gustat am rămas câteva secunde fără suflare. Am fost plăcut uimită de gustul fin ce îl avea acest chec. Dar interiorul… acum, după ce le-am mâncat pe toate și scriu, mi-a rămas doar amintirea și gura salivând. Așa că dragilor cu așa desert sigur vă veți cuceri sau recuceri jumătatea. Eu vă doresc o zi cât mai gustoasă și poftă bună.

Ingrediente:

  • 180 gr. – ciocolată neagră (58% sau 75%)
  • 100 gr. – zahăr pudră
  • 80 gr. – făină albă
  • 100 gr. – unt
  • 4 ouă de găină
  • 1 linguriță – esență vanilie
  • Un praf de sare

Pentru decor:

  • Zahăr pudră
  • Funze de mentă

Dificultate: Mică spre Mediu

Timp de pregătire: 7 minute

Timp de gătire: 14 minute

Timp total: 21 minute

Număr de porții: 5

Mod de preparare:

  1. Pune într-un bol ciocolata mărunțită și untul tăiat cubulețe. Topește la baie cu aburi (într-o cratiță pune o cană cu apă și du-o până la punctul de fierbere, după care pune bolul deasupra) ciocolata și untul.
  2. Încinge cuptorul la 180 de grade C.
  3. Între timp sparge ouăle și adaugă esența de vanilie. Mixează energic cu ajutorul unui tel câteva secunde.
  4. Când ciocolata și untul s-au topit, ia bolul de pe aburi și pune-l pe masă. Adaugă zahărul pudră în bol și mixează circa 30 de secunde (în acest timp zahărul va reuși să se încorporeze în ciocolată, plus la asta ea se va răci un pic).
  5. Toarnă ciocolata peste ouăle bătute mai devreme și mixează. După care adaugă sarea și făina, amestecă bine până se vor încorpora toate ingredientele.
  6. Unge cu unt fiecare formă de aluminiu pentru brioșe (formă de aluminiu de o sigură folosință). Împarte mixtura în cele 5 forme de aluminiu.
  7. Coace checurile 14 minute. După care scoate-le din cuptor, lasă-le să stea circa 2 minute, după care scoate un chec cu fundul în sus pe o farfurie, cerne deasupra puțin zahăr pudră, înfrumuțesează-l cu frunzulițe de mentă și taie o felie, din mijlocul lui va trebui să curgă ciocolată, însă marginile vor fi puhave și moi.

 

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*