ÎNGHEȚATĂ DE CĂPȘUNI I Rețetă + Video

Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit ÎNGHEȚAȚĂ DE CĂPȘUNI. Este o rețetă ușor de pregătit și nu necesită mult timp. În sezonul de vară această înghețată este perfectă pentru a ne răcori. Sper să vă placă această rețetă și să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc în continuare să aveți o zi cât mai gustoasă și poftă bună!

Ingrediente:

  • 600 gr. – căpșuni
  • 500 ml. – smântână dulce pentru frișcă 35%
  • 5 linguri – zahăr pudră
  • 1 linguriță – esență de vanilie

Mod de preparare:

  1. Mai întâi de toate pune jumătate din cantitatea de căpșuni fără codițe în bolul unui blender. Mixează-le până obții un piureu fin.
  2. Apoi ia cealaltă jumătate de cantitate de căpșuni, îndepărtează-le codițele și taie-le cubulețe de dimensiuni medii.
  3. După care toarnă smântâna dulce pentru frișcă într-un bol încăpător. Adaugă deasupra esența de vanilie, zahărul pudră și mixează până primești o compoziție pufoasă și fermă. Este important să nu mixezi mai mult decât trebuie pentru ca frișca să nu ți se taie.
  4. Apoi pune peste frișcă piureul din căpșuni și amestecă cu mișcări largi. După care adaugă căpșunile tăiate cubulețe, încorporează-le și pe ele și pune compoziția într-un recipient. Acoperă-l cu folie alimentară și lasă înghețata să se întărească la congelator circa 2-3 ore. Apoi servește-o cu plăcere. Poftă bună!

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*