HUMMUS CU DOVLEAC COPT I Rețetă + Video

Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit o rețetă specifică toamnei și anume HUMMUS CU DOVLEAC COPT. Toamna, dovleacul este vedeta principală pe mesele oamenilor. Așa că vă îndemn să pregătiți acest aperitiv ușor de realizat, delicios și la sigur că îi veți impresiona pe prietenii voștri cu el. Hummusul este o pastă fină ce are la bază năutul, pasta tahini și usturoiul. De această dată eu nu am folosit pastă tahinni, deoarece îmi ajungea cremozitatea care venea din năut și dovleac. Acest Hummus îl puteți servi cu orice, cum ar fi: cu pâine prăjită, cracker-uri, bețișoare, cu legume tăiate (cum ar fi: morcov, tupine de țelină, ardei dulce ș.a) sau cu orice altceva doriți. Sper să vă placă acest aperitiv sănătos, sățios și ușor de preparat. Mie nu îmi rămâne decât să vă doresc în continuare o zi cât mai gustoasă și poftă bună!

img_9043site

Ingrediente:

  • 2 căni – năut mășcat gata fiert (400 gr.)
  • 2 căni – dovleac ( 400 gr.)
  • 2 căței de usturoi
  • 1 lămâie
  • Paprika sau Pudră chilli
  • Ulei de măsline
  • Sare și piper negru

Pentru decor:

  • Semințe de dovleac
  • Ulei de măsline
  • Paprika

Dificultate: Mică
Timp de pregătire: 10 minute
Timp de gătire: 30 minute
Timp total: 40 minute
Numărul de porţii: 4

Mod de preparare:

1. Curăță dovleacul de coajă, scoate-i semințele și taie-l cubulețe de circa 3 cm. Pune cubulețele de dovleac pe o tavă de copt tapetată cu folie de aluminiu, stropește-le cu puțin ulei de măsline și pune-le la cuptorul preâncălzit la 180 de grade C pentru 20-25 minute sau până ce vor deveni moi.
2. Toarnă năutul scurs de apă într-un blender, peste el pune dovleacul copt, usturoiul, paprika, 2 linguri de măsline, circa 1 linguriță de sare (în cazul în care nici un ingredient nu a fost sărat) și condimentează cu puțin piper negru. Mixează totul câteva minute până compoziția va deveni cremoasă și fină.
3. Servește Hummus-ul cu pâine prăjită, cracker-uri, bețișoare, cu legume tăiate (cum ar fi: morcov, tupine de țelină, ardei dulce ș.a) sau cu orice altceva dorești.

Sugestii:

– Cum am fiert năutul: L-am lăsat la umflat în multă apă peste noapte. După care l-am clătit de mai multe ori. L-am pus într-o cratiță încăpătoare cu multă apă și am adăugat o linguriță rasă de bicarbonat de sodiu (asta ca să se înmoaie mai repede) și de asemenea nu adăugați sare pentru că o să se sfărâme bobițele. Am fiert năutul la foc încet pentru 1 oră și 10 minute. Năutul de obicei se fierbe între 45 de minute și 2 ore. La mine era de acel mășcat, deja vedeți după mărime și peste 40 de minute încercați-l ca să vedeți dacă este gata sau nu.

img_9026site img_9064site

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

One Comment

  1. Pingback: IDEI DE REȚETE PENTRU PERIOADA POSTULUI - Valerie's Food

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*