Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit o rețetă fenomenală, mai bine spus o salsa (din spaniolă – sos). Guacamole este originar din Mesoamerica, preparatul de bază fiind avocado. Vă asigur că este un sos sănătos, care îl puteți servi cu orice doriți cum ar fi: nachos, legume crocante, quesadilla, burger, carne ș.a. Sper să vă placă această rețetă și să o pregătiți cu drag. Vă doresc o zi cât mai gustoasă și poftă bună.
Ingrediente
- 2 avocado
- ½ ceapă roșie (medie)
- 5-6 roșii cherry sau o roșie medie
- 1 limetă
- 1/4 lămâie
- ½ – ardei chilli
- O mână de pătrunjel
- 2 linguri – ulei de măsline
- Sare și piper negru
Dificultate: Mică
Timp de pregătire: 5 minute
Timp de gătire: 0 minute
Timp total: 5 minute
Număr de porții: 4
Mod de preparare:
- Taie avocado: Cu ajutorul unui cuțit, taie-l pe lung de jur împrejur. Înfige lama cuțitului în sâmbure și trage ușor înapoi pentru a-l scoate. După care scoate miezul din coajă cu ajutorul unei linguri. Taie jumătățile de avocado cubulețe mici, după care trece peste ele de cîteva ori cu lama plată a cuțitului în urma căreia vei primi o pastă cremoasă cu bucăți de avocado. De asemenea poți să zdrobești avocado cu ajutorul unei furculițe sau cu ajutorul unui pasator manual pentru cartofi. Pune avocado într-un bol încăpător.
- Taie roșiile cherry în două și scoate-le mijlocul cu semințe, taie-le cubulețe mici și pune-le în castron peste avocado.
- Taie pe rând ceapa, ardeiul și pătrunjelul mărunt și pune-le peste celelalte ingrediente.
- Condimentează cu sare și piper și scurge sucul de la o limetă și sucul de lămâie. Gustă și dacă este nevoie mai condimentează. Poftă bună.
Sugestii:
- Cum să alegi un avocado potrivit? Pentru această rețetă ai nevoie de un avocado copt (mediu) adică mai moale – care atunci când îl vei apăsa cu degetele, vor rămâne puțin gropițe.