Grill Dressings Series

Bună ziua dragi cititori, încep o rubrică nouă ce se intitulează „Evenimente”. Pe parcus am să mă împart cu voi cu toate călătoriile mele și evenimentele la care am să iau parte. Să începem …

Vineri (1 aprilie) am fost invitată împreună cu logodnicul meu Maxim la „Mezzo Italian Restaurant” din incinta Hotelului „BERD’S Design” pentru a participa la evenimentul „Grill Dressings Series”. Organizatorii descriu acest eveniment ca fiind „o aventură inedită pentru o călătorie în lumea sosurilor, mirodeniilor, aromelor şi grătarului, destinaţia finală fiind arhipelagul de bucate precum fillet mignon în 5 interpretări diferite.”

Seara a început într-o atmosferă romantică, cu muzică bună pe fundal și în același ritm a continuat până la sfârșit, plus să nu uităm de bucatele delicioase cu care am fost serviți.

IMG_8747site

IMG_8758site

Am fost servți cu câte un pahar de vin roșu sec, după care au adus un platou care conținea 2 tipuri de cașcaval (parmezan și cașcaval albastru), prosciutto, măsline negre și roșii uscate.

După câteva minute a fost servită o salată delicioasă din vinete coapte cu rucola, brânză feta, semințe de pin, germeni de lucernă, roșii cherry și toate aceastea au fost acoperite cu sos fin din brânză feta și ulei de măsline.

IMG_8825site

În calitate de fel principal a fost adus Filet Mignon cu Spanac, alături de care au fost servite 5 sosuri îmbietoare, aromate și interesante. Mereu mi-a plăcut combinația de dulce – sărat, mai ales la carne. Sosurile erau: din vișine și coajă de portocală, din vin, din prune, sos quatro peperoni, sos demi charlotte. Dacă aș face o clasificare la aceste sosusuri, ar arăta în felul următor:

Locul 1: sos din vișine și coajă de portocală

Locul 2: sos din vin

Locul 3: sos din prune

Locul 4: sos demi charlotte

Locul 5: sos quatro peperoni

IMG_8821site

Dat fiind faptul că pe fundal cânta „I feel Good” de James Brown (So good, so good), am înțeles că e timpul să gustăm și desertul. Acum când îmi reamintesc ce mi s-a servit la desert…mmm, ne-au alintat cu sorbet din măr și busuioc, crème brule și marmeladă din grapefruit, acum fiți atenți! Marmelada era acoperită cu boabe de ardei roșu, care îi oferea aromă inedită pe care nu am mai întâlnit-o în deserturile încercate de până acum.

IMG_8847site

În pauzele dintre mese am reușit să facem câteva poze, puteți să le admirați la fel în acest articol. Administratoarea restaurantului a fost întratât de amabilă, încât a dat luminile mai tare când a fost nevoie și ne-a oferit spații pentru poze. Mai pe scurt am fost alintați din plin, chelnerii erau atenți și localul era plăcut. Dacă aveți șansa să participați la eveniment, vă promit că nu o să regretați. Cât ține de noi, am rămas cu o mulțime de emoții pozitive.

 

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*