FRITTATA CU SALAMI ȘI MOZZARELLA I Rețetă + Video

Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit FRITTATA CU SALAMI ȘI MOZZARELLA. A ieșit pufoasă, suculentă și aromată. Se asemăna la gust cu pizza și era foarte delicioasă. Poate fi servită atât la micul, cât și la prânz sau cină alături de o salată proaspătă. Sper să vă placă rețeta de astăzi și să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc o zi cât mai gustoasă în continuare și poftă bună!

 

Ingrediente:

  • 6 ouă
  • 2 linguri – smântână
  • 1 ardei dulce mediu (de tip kapia)
  • 70 gr. – mozzarella
  • 4-5 felii – salami
  • 3 roșii cherry
  • ½ linguriță – busuioc uscat
  • 1 lingură – ulei de măsline
  • Sare și piper negru

Pentru decor:

  • Frunze de busuioc proaspăt

Mod de preparare:

  1. Taie ardeiul dulce fâșii sau cubulețe.
  2. Încinge o tigaie la foc mediu, toarnă în ea ulei și adaugă fâșiile de ardei. Călește-le câteva minute amestecând din când în când.
  3. Între timp sparge ouăle într-un bol, adaugă busuiocul uscat, condimentează cu sare, piper negru și toarnă smântâna. Mixează totul împreună cu ajutorul unui tel.
  4. Apoi toarnă mixtura de ouă peste ardei și aranjează deasupra salami, roșiile cherry cu partea tăiată în sus și rupe bucăți de mozzarella pe toată suprafața.
  5. Acoperă tigaia cu capac și coace frittata la foc mic circa 15-20 de minute sau până când este gata.
  6. Servește frittata caldă alături de orice dorești. Poftă Bună!

 

 

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

2 Comments

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*