FRIPTURĂ DE IEPURE LA CUPTOR I Rețetă + Video

Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit FRIPTURĂ DE IEPURE LA CUPTOR. Carnea a ieșit moale și suculentă de se topea în gură. Iar dacă o mai servești și cu mămăliguță, mujdei și brânză atunci e perfect. Sper să vă placă rețeta de astăzi și să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc să aveți în continuare o zi cât mai frumoasă și poftă bună!

Ingrediente:

  • 2,5 kg. – iepure (tăiat bucăți)
  • 2 morcovi (tăiați rondele)
  • 2 cepe (tăiate semicerc)
  • 6-7 căței de usturoi
  • 7 frunze de dafin
  • 100 ml. – vin alb
  • 700 ml. – apă
  • 2-3 crenguțe rozmarin proaspăt
  • 1 linguriță – piper negru boabe
  • Sare și piper măcinat
  • Ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

  1. Mai întâi de toate marinează carnea: condimenteaz-o cu sare, piper negru, adaugă 5-6 căței de usturoi puțin zdrobiți, rozmarin. Acoperă vasul cu folie alimentară sau cu un capac și lasă carnea să se marineze 10-12 ore.
  2. Pune o cratiță cu apă la foc, adaugă în ea o linguriță de sare, piper boabe, frunze de dafin și du apa până la punctul de fierbere.
  3. Apoi încinge o tigaie la foc mare, toarnă în ea ulei, adaugă 2 căței de usturoi și o jumătate de crenguță de rozmarin. Infuzează uleiul circa un minut cu aceste arome și rumește treptat carnea pe ambele părți până primești o culoare aurie.
  4. Scoatea carnea din tigaie și adaugă ceapa și morcovul, călește-le circa 5-7 minute amestecând din când în când.
  5. Scoate legumele din tigaie, toarnă în ea vinul și lasă-l să se evaporeze puțin.
  6. Între timp arajează carnea și legumele întro ulcică de lut sau într-o tavă, deasupra toarnă vinul și apa clocotită. Acoperă ulcica și coace carnea la cuptorul cu lemne circa o oră și jumătate sau la cuptorul electic preîncălzit la 180 de grade C aproximativ două ore.
  7. Servește friptura cu mămăligă, smântână, mujdei și brânză. Poftă bună!

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*