FASOLE VERDE CU BACON CROCANT ÎN SOS DE ROȘII I Rețetă + Video

Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit FASOLE VERDE CU BACON ÎN SOS DE ROȘII. O rețetă extraordinar de delicioasă ce se pregătește rapid și nu necesită ingrediente sofisticate. Fasolea neapărat trebuie să rămână de o culoare deschisă și crocantă la gust. Sper să vă placă această rețetă și să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc să aveți o zi cât mai delicioasă în continuare.

Ingrediente:

  • 500 g – fasole verde
  • 200 g – bacon
  • 2 roșii de dimensiuni medii
  • 5-6 căței de usturoi
  • 1 baghetă
  • Sare și piper negru
  • Ulei de măslie

Mod de preparare:

  1. Taie baconul cubulețe mici. Încinge o tigaie la foc mediu, pune în ea baconul și rumenește 4-5 minute sau până devine crocant. Scoate cubulețe-le pe un prosop de hârtie pentru a se scurge excesul de grăsime.
  2. Acoperă roșiile cu apă fierbinte și lasă-le să stea 4-5 minute, în acest fel se va îndepărta mai ușor coaja. Scurge apa, curăță roșiile de coajă și taie-le cubulețe.
  3. Apoi taie capetele păstăilor și pune-le în cratița cu apă care clocotește. Fierbe păstăile 4-5 minute.
  4. Între timp încinge o tigaie la foc mediu, toarnă ulei de măsline sau de floarea soarelui, adaugă roșiile tăiate cubulețe. Condimentează cu sare și piper, amestecă și lasă sosul să fiarbă până se gătesc păstăile.
  5. După 4-5 minute păstrează 100 ml. din apa în care au fiert păstăile apoi scurge-le.
  6. Transferă fasolea în sos, adaugă usturoiul mărunțit, apa păstrată mai devreme și amestecă. Lasă păstăile să se gătească în sos încă 4-5 minute, la capăt trebuie să rămână de culoare deschisă și crocante.
  7. Cât fasolea fierbe, taie bagheta felii și pune-le la cuptorul preîncălzit la 200 grade C până se rumenesc și devin crocante. Scoate feliile din cuptor și freacă-le pe o parte cu usturoi.
  8. Servește fasolea verde cu bacon și pâine crocantă cu aromă de usturoi. Poftă bună!

Dacă pregătiți această rețetă, nu uitați să o fotografiați și utilizați hashtag-ul #valeriesfood

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*